Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Laser Europa Cup: Ilija Marković osvojio zlato i bronzo u Italiji

Sjajni Marković se borio u izuzetno jakoj konkurenciji i osvojio 12. mjesto u generalnom plasmanu, ali je u konkurenciji jedriličara do 19 godina osvojio zlato, a u konkurenciji jedriličara do 21 godine bronzano odličje

Reprezentativac Crne Gore i jedriličar Delfina iz Tivta, Ilija Marković osvojio je zlatnu i bronzanu medalju na Laser Europa Cup-u u gradu Torbole u Italiji.

Foto: Radiojadran.com

Sjajni Marković se borio u izuzetno jakoj konkurenciji i osvojio 12. mjesto u generalnom plasmanu, ali je u konkurenciji jedriličara do 19 godina osvojio zlato, a u konkurenciji jedriličara do 21 godine bronzano odličje. U olimpijskoj klasi Laser Standard učestovovalo je 69 jedriličara.

U klasi Laser 4.7 takmičila su se tri jedriličara iz tivatskog JK Delfin. Nikola Golubović je zauzeo 21. mesto u generalnom plasmanu, a u konkurenciji jedriličara do 16 godina je bio deseti. Danilo Jončić je takmičenje u Italiji završio na 39. mestu, a Stefan Anđelić je završio takmičenje na 56. mjestu. Poziciju je znatno popravio u poslednjoj regati kada je prvi ušao u cilj i popeo se na ljestvici za trinaest mjesta.

Nakon nastupa u Italiji Marković se vraća pripremama za Evropsko i Svjetsko prvenstvo u konkurenciji juniora. Mlade crnogorske reprezentativce Golubovića, Jončića i Anđelića očekuje nastup na Evropskom prvnestvu u klasi Laser 4.7, koje je na programu od 18. do 25. maja u francuskom gradu Jeru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve