Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Golubović deseti u srebrnoj grupi na Evropskom prvenstvu

Golubović je debitovao na velikom takmičenju kada je olimpijska klasa u pitanju, borio se tokom tri kvalifikaciona dana, ali malo sreće, malo povoljniji vremenski uslovi su mu nedostajali da stigne do finalne.

Mladi crnogorski jedriličar, Nikola Golubović, aktuelni vicešampion svijeta u klasi ILCA 6, nije uspio da se probije u zlatnu grupu na Evropskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine u olimpijskoj klasi ILCA 7, koje se održava u Španiji.

Golubović je debitovao na velikom takmičenju kada je olimpijska klasa u pitanju, borio se tokom tri kvalifikaciona dana, ali malo sreće, malo povoljniji vremenski uslovi su mu nedostajali da stigne do finalne, odnosno zlatne grupe, trenutno je na 10. mjestu u srebrnoj grupi.

Uoči posljednje kvalifikacione regate, član Jedriličarkog kluba Delfin iz Tivta bio je na koti 82 i desetak mjesta ga je dijelilo od finala.

Nikola Golubović nije uspio da stigne do finalne, odnosno zlatne grupe, ali je nastavio da se bori za što bolji plasman, pa je poslije prvog, od tri finalna dana i tri odjedrene regate, bio na koti 20 u srebrnoj grupi.

Uoči posljednjeg finalnog dana odjedrena je samo jedna regata, Nikola je zauzeo peto mjesto, pa se probio na kotu 10 u srebrnoj grupi. Slijedi još jedan jadan, još jedna prilika da se popravi plasman i stigne do zlata vrijednog iskustva za iskušenja i velika takmičenja koja u nastavku karijere očekuju Golubovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve