Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

SP: Crnoj Gori izmakla viza za Pariz, borba se nastavlja

Jedrličari iz Crne Gore koji su navikli ljubitelje sporta i jedrenja da donose sjajne vijesti sa velikih takmičenja, nisu razočarali ni na Svjetskom prvenstvu u Hagu, naprotiv

Jedrličari iz Crne Gore koji su navikli ljubitelje sporta i jedrenja da donose sjajne vijesti sa velikih takmičenja, nisu razočarali ni na Svjetskom prvenstvu u Hagu, naprotiv.

Milivoj Dukić je stigao do zlatne, odnosno finalne grupe, u vrhunskoj konkurenciji je stigao do 33. mjesta, dok je mladi Ilija Marković, poslije dosta problema u kvalifikacijama, pokazao karakter i stekao zlata vrijedno iskustvo u srebrnoj grupi.

Dukić je tokom tri finalna dana, imao uspona i padova, posljednje dvije regate je jedrio odlično – 11. i 25. mjesto, stigao je do kote 33, ali je ostao veliki žal jer mu je olimpijska viza izmakla za četiri mjesta.

Naime, na talonu je bilo 16 viza, a svaka država učesnica može da ima samo jednog jedriličara na Olimpijskim igrama. Pored domaćina Francuske, vizu za Olimpijske igre su obezbijedili – Australija, Novi Zeland, Velika Britanija, Kipar, Italija, Španija, Norveška, Njemačka, Peru, Belgija, Finska, Mađarska, Hrvatska, Irska.

Dukić je u končanom plasmanu zauzeo 33. mjesto, a bio je na koti 20 kada su mjesta na Olimpijskim igrama u pitanju, bio je jako blizu Pariza, četvrtih uzastopnih Igara, ali…

Ali, razloga za tugovanje, kao ni vremena nema. Nova prilika je Svjetsko prvenstvo u Australiji koje je na programu u januaru i na kojem će se Milivoj Dukić i Ilija Marković boriti za jednu od sedam viza, koliko će ih biti na talonu. Posljednja prilika će biti Evropsko prvenstvo u Grčkoj.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Tonči Stipanović (Hrvatska) je stigao do kote 21 i norme za Olimpijske igre, Filip Jurišić (Hrvatska) ostao je na koti 22, dok je Žan Luka Zelko (Slovenija) šampionat završio na 42. mjestu.

Plasman u trku za medalje, nakon koje će biti poznati osvajači medalja izborili su – Met Vern (Australija), Džordž Getri (Novi Zeland), Majk Beket (Velika Britanija), Žan Baptist Bernaz (Francuska), Pavlos Kontides (Kipar), Lorenco Kijavarini (Italija), Duko Bos (Holandija), Hoakin Bjanko (Španija), Herman Tomasgard (Norveška), Eliot Hanson (Velika Britanija).

Regata za medalje je sjutra, 20. avgusta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve