Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukić i Marković spremni da napadnu olimpijsku vizu na SP

Podsjećanja radi, Dukić i Marković su nedavno, zajedno učestvovali na regati u Španiji, u izuzetno jakoj konkurenciji, Dukić je zauzeo sedmo, a Marković osmo mjesto

Uoči Svjetskog prvenstva u jedrenju koje je na programu odmah na početku naredne godine u Australiji i na kome će se dijeliti sedam viza za Olimpijske igre u Parizu, uzdanice Crne Gore, Milivoj Dukić i Ilija Marković su ostvarili sjajne rezultate na izuzetno kvalitetnim takmičenjima u Portugaliji i Španiji.

Podsjećanja radi, Dukić i Marković su nedavno, zajedno učestvovali na regati u Španiji, u izuzetno jakoj konkurenciji, Dukić je zauzeo sedmo, a Marković osmo mjesto.

Nedugo zatim, uslijedila su dva nova testa, Dukić je jedrio u Portugaliji, a Marković u Španiji. Uoči Svjetskog prvenstva i borbi za olimpijsku vizu, jedriličari iz Crne Gore su takmičenja završili na sedmom mestu, pokazali su da su spremni za iskušenja koja slijede u Australiji, a na žalost ljubitelja sporta i jedrenje u Crnoj Gori, pravila su takva, da olimpijsku vizu može da izbori samo jedan jedriličar iz svake države.

Milivoj Dukić je na regati u Vilamuri, u konkurenciji 96 jedriličara stigao do kote sedam, posle osam odjedrenih regata (20, 9, 6, 4, 5, 2, 9, 14). Prvo mjesto je osvojio Herman Tomasgard iz Norveške, drugi je bio Filip Bul iz Njemačke, a treći Jigit Čitak iz Turske.

Marković je ponovo odlučio da se takmiči u Španiji, a u konkurenciji 27 izuzetno kvalitetnih jedriličara, stigao je do kote sedam (10,17, 9, 8, 9, 5, 3, 6, 6, 5), Marković je učestvovao i u medal race regati u kojoj je zauzeo peto mjesto.

Prvi je bio Pavlos Kontides sa Kipra, drugi Džonatan Vadnai iz Mađarske, treći Fil Linč. Od ostalih jedriličara iz regiona, Tonči Stipanović iz Hrvatske koji je obezbijedio vizu za Pariz je bio četvrti, Filip Jurišić iz Hrvatske peti, Žan Luka Zelko iz Slovenije šesti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve