Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukić izborio olimpijsku vizu za Pariz

Dukić će četvrti put nastupiti na Olimpijskim igrama, nakon što se takmičio i u Londonu 2012, Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2021. godine.

Crnogorski jedriličar Milivoj Dukić izborio je vizu za Olimpijske igre u Parizu.

On je prvi crnogorski sportista koji je osigurao nastup na tom takmičenju.

Dukić će četvrti put nastupiti na Olimpijskim igrama, nakon što se takmičio i u Londonu 2012, Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2021. godine.

Nastup na Igrama obezbijedio je na Svjetskom prvenstvu u Australiji, u klasi Ilka 7, gdje je takmičenje završio na 21. mjestu u finalnoj grupi, odnosno kao drugoplasirani među onima koji do sada nijesu imali olimpijsku normu.

“Radi se o mom najbojem rezultatu na svjetskim prvenstvima u olimpijskoj godini. Sve to je pokazatellj dobrog rada za koji se nadam da će da se nastavi u narednom periodu”, zaključio je Dukić.

Poslednjeg dana takmičenja, na programu je bila još jedna regata, ali nije bilo stabilnog vjetra kako bi se jedrilo.

“Upravo je završeno Svjetsko prvenstvo, osigurana je olimpijska norma za Crnu Goru i sa sigurnošću mogu reći da će Crna Gora jedriti na olimpijskim igrama u Parizu, odnosno u Marseju gdje će se održavati takmičenje u jedrenju. Zaista sam zadovoljan, jedrio sam tokom cijele sedmice zaista dobro, konstantno. Kvalitet koji sam pokazao u proteklom periodu korespondira uspješno sa ovim rezultatom koji je ujedno i moj najbolji rezultat, 21. mjesto na Svjetskom prvenstvu u olimpijskoj godini. Sve ovo je pokazatelj dobrog rada za koji se nadam da će se nastaviti u idućem periodu i očekujem dobar rad i nadam se dobrim rezultatima i na samim Olimpijskim igrama. Pozdrav svima u Crnoj Gori i vidimo se uskoro.” zaključio je Dukić.

Odličan rezultat ostvario je i Ilija Marković, koji je završio na 39. mjestu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve