Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

La Liga: Karvahal presudio Alavesu, Real sam na vrhu

Kraljevski klub prvi je na tabeli sa 31 bodom, tri više i utakmicom više od Barselone, koja u nedelju od 21 čas igra sa Atletikom u Madridu. Baski su 13. na tabeli sa 18 bodova

Fudbaleri Real Madrida pojbedili su Alaves u gostima sa 2:1 (0:0) u prvom subotnjem meču 14. kola španske Primere.

Karvahal, Foto: Twitter

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Real je imao u desetom minutu. Poslije centaršuta sa leve strane Bejl je šutirao glavom, a lopta je pogodila Navara i završila na stativi.

Koji minut ranije domaći su oštećeni za jedanaesterac. Neoprezan start Edera Militaa na Vidalu nije sankcionisan, naprotiv, nekadašnji fudbaler Barselone dobio je žuti karton zbog simuliranja.

Do kraja poluvremena Isko je imao solidnu šansu, ali je sa 15 metara šutirao preko gola, da bi se Alaves uglavnom umješno branio.

Međutim, na početku drugog poluvremena Real stiže u vođstvo, tačnije u 52. minutu. Kros je centrirao, a najviši u skoku bio je Serhio Ramos i glavom je zakucao loptu u mrežu.

U 61. minutu igrači Alavesa opet su tražili penal, sudija Kuadra nije ga dosudio tada, ali jeste dva minuta kasnije. Krivac je bio Ramos, a siguran sa bele tačke bio je Lukas Peres.

Ipak, samo četiri minuta kasnije Real vraća vođstvo. Posle centaršuta sa desne strane loše je reagovala odbrana Alavesa sa golmanom Pačekom na čelu. On, je doduše, odbranio Iskov udarac glavom sa četiri metra, lopta se onda odbila od stative, a sve je pratio Dani Karvahal i zatresao je mrežu.

Činilo se da će Real rutinski privesti meč kraju i do samog kraja nije bilo mnogo uzbuđenja. Ipak, posle jedne nesmotrenosti Kazemira domaći su izvršili pritisak, izveli nekoliko kornera, a u dva navrata izvrsno je reagovao golman Areola, koji je među stativama zamenio Tiba Kurtou.

Srpski fudbaler Luka Jović presjeo je meč na klupi za rezerve, a posljednje minute odigrao je još drugog novembra.

Kraljevski klub prvi je na tabeli sa 31 bodom, tri više i utakmicom više od Barselone, koja u nedelju od 21 čas igra sa Atletikom u Madridu. Baski su 13. na tabeli sa 18 bodova.

U sledećem kolu Real u Madridu dočekuje Espanjol, dok Alaves ide u Andaluziju na gostovanje Granadi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve