Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

KSCG želi organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira za OI

Košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je 11. mjesto na Mundobasketu sa učinkom od tri pobjede i dva poraza i izborila kvalifikacije za Olimpijske igre.

Košarkaški savez Crne Gore kandidovaće se za organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, kazao je na prijemu kod premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, predsjednik KSCG Nikola Peković.

Premijer Abazović je rekao da će u tome imati svu podršku Vlade i države.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore osvojila je 11. mjesto na Mundobasketu sa učinkom od tri pobjede i dva poraza i izborila kvalifikacije za Olimpijske igre.

Kvalifikacije se igraju od 2. do 7. jula naredne godine.

Već je poznato osam učesnika Igara u Parizu.

SAD, Kanada, Srbija, Njemačka, Australija, Japan i Južni Sudan su selekcije, koje su preko Mundobasketa izborile plasman na Olimpijske igre naredne godine u Parizu, uz domaćina Francusku.

U kvalifikacijama učestvuju 24 selekcije, koje će igrati na četiri turnira. Na svakom turniru će biti po šest reprezentacija, koje će biti raspoređene u dvije grupe. Pobjednici četiri turnira popuniće preostala četiri mjesta.

U kvalifikacijama učestvuju osim Crne Gore evropski šampion Španija, zatim Litvanija, Slovenija, Italija, Letonija, Grčka, Gruzija, Finska, te Poljska i Hrvatska, selekcije, koje su to pravo izborile u pretkvalifikacijama.

U kvalifikacijama učestvuju još Egipat, Obala Slonovače, Kamerun, Angola, Filipini, Liban, Bahrein, Novi Zeland, Meksiko, Dominikanska Republika, Portoriko i Bahami, koji su u pretkvalifikacijama eliminisali Argentinu.

Olimpijske igre se održavaju od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve