Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Košarkaši Crne Gore sjutra protiv Slovenije: Još jedan pravi test

Na kom nivou je ova utakmica i za domaćina, govori podatak da su cijena ulaznica za meč u ''Stožicama'' kreće od 12 do 35 eura…

Pet dana nakon duela sa Francuskom u Monpeljeu (69:80), pred košarkašima Crne Gore je novi duel sa jednom od ekipa koja može da se uključi u borbu za medalje na predstojećem Mundobasketu – izabranici Boška Radovića sjutra od 18 sati gostuju u Ljubljani selekciji Slovenije, koju predvodi košarkaški fenomen Luka Dončić.

A na kom nivou je ova utakmica i za domaćina, govori podatak da su cijena ulaznica za meč u “Stožicama” kreće od 12 do 35 eura…

– Slovenija je posljednjih pet-šest godina u vrhu evropske košarke. Imaju jednog od najboljih igrača na svijetu. Mislim da će nam to biti još jedan izazov da vidimo gdje smo i pokažemo koliko možemo. Biće puna dvorana, lijepo za igranje, treba da uživamo i nastavimo da radimo – kaže krilni košarkaš naše selekcije Dino Radončić, koji je svojevremeno igrao u mlađim selekcijama Reala zajedno sa Dončićem.

I krilni centar Nemanja Radović ističe da je meč sa Slovenijom “još jedna utakmica protiv favorita za medalju”.

– Biće dobra provjera sa Slovenijom, da vidimo gdje stojimo trenutno. Pokušaćemo da izvučemo najbolj iz ovih utakmica – rekao je Nemanja Radović.

Crna Gora je u prvom prijateljskom meču, protiv Francuske, ostavila dobar utisak, bila u igri 35 minuta, ali je na kraju, ipak poražena.

– Misim da smo odigrali dobru utakmicu protiv Francuske. Prva utakmica, poslije teških priprema, dosta trčanja. Igrali smo pred punom salom, pred skoro devet hiljada ljudi, bila je prelijepa atmosfera. Mislim da smo odigrali prilično dobro, imali smo dobrih momenata i u odbrani i u napadu. Iako je završeno 11 razlike, čitavu utakmicu smo bili na dva do pet poena. Oni su favoriti za medalju, mislim da smo na dobrom putu. Ostalo je još vremena, dosta pripremnih utakmica da se to posloži na svoje mjesto – dodaje Radović.

I Radončić je zadovoljan kako je protekao dosadašnji dio priprema.

– Teško je igrati prvu utakmicu protiv takvog rivala, noge su bile teške, falili su nam procenti šuta. Međutim, mislim da smo igrali dobru košarku dobro protiv teškog rivala. Svi znaju da je to NBA postava Francuske. Mislim da smo pokazali da možemo i sa najboljim ekipama da igramo. Uz neke greške, koje nisu bile potrebne. Kada to sredimo onda ćemo se boriti i sa velikim reprezentacijama – rekao je Radončić.

Prošao je, kako kaže Radončić, “najgori dio priprema kada su bili samo treninzi”. Od meča sa Francuskom krenio je period uigravanja za Svjetsko prvenstvo na kojem će Crna Gora igrati u grupi sa Litvanijom, Egiptom i Meksikom.

– Sada igramo utakmice, to nam malo lakše pada. Priključio se i Peri. Mislim da stvarno imamo ekipu da probamo da uradimo mnogo više nego na prošlom Svjetskom prvenstvu – smatra Radončić.

Atmosfera je i ovog puta odlična.

– Mi smo ponavljali da je to veoma važno, da prenesemo dobru hemiju, dobru atmosferu i hemiju iz kvalifikacija i Evropskog prvenstva. Mislim da je ista atmosfera kao prošle godine, to je mnogo važno. Nastojaćemo da održimo dobar duh. Kad se borimo zajedno, rezultati neće izostati – zaključio je Radović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pravilno
06.08.2023-19:38 19:38

Crnogorske košarkašice tako treba pisati a ne nikako košarkaşi Crne Gore tako je jezički ispravno.

Crnogorski
06.08.2023-19:41 19:41

košarkaši i košarkašice samo tako je jedino ispravno a ne njiksko košarkaşi Crne Gore, lingvistički je yako ispravno.