Nedjelja, 2 Juna, 2024
Rubrika:

Ovo su iskazi koje su Lazarević i Naneli dali u policiji poslije tuče

Fizički obračun između ova dva košarkaša dogodio se tokom treninga, pri čemu je Naneli povrijedio Lazarevića, zbog čega ovaj potonji nije u mogućnosti da nastupi u trećem meču finalne serije ABA lige

Košarkaši Partizana, Džejms Naneli, i Crvene zvezde, Stefan Lazarević, dali su danas izjave u policiji povodom incidenta koji se desio u „Beogradskoj areni“.

Fizički obračun između ova dva košarkaša dogodio se tokom današnjeg treninga, pri čemu je Naneli povrijedio Lazarevića, zbog čega ovaj potonji nije u mogućnosti da nastupi u trećem meču finalne serije ABA lige.

Džejms Naneli, američki košarkaš koji brani boje Partizana, izjavio je da je Stefan Lazarević prvi fizički napao, hvatajući ga za vrat desnom rukom i pokušavajući da ga udari lijevom. Naneli je dodao da je reagovao instiktivno udarajući Lazarevića u predjelu glave.

Sa druge strane, Stefan Lazarević tvrdi da ga je Naneli psovao na engleskom jeziku prije nego što je fizički nasrnuo na njega. Lazarević je rekao da je Naneli prvo udario njega u predjelu lijevog oka, nakon čega je on uzvratio hvatanjem za vrat i odgurivanjem.

Očekuje se da policija sprovede dalju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti incidenta, dok će nadležni organi donijeti odluku o eventualnim sankcijama.

Njih dvojica su potom otišli u policiju gdje su dali iskaze.

STEFAN LAZAREVIĆ

– Dana 19.05.2024. godine ja sam kao član košarkaškog kluba „KK Crvena Zvezda” došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 11:15 časova u Beogradsku arenu. Po dolasku u „Beogradsku arenu” sa timom sam otišao u svlačionicu kako bi se spremio za trening. Kada sam se spremio zatrening ja sa sam krenuo ka prostoriji gde je smeštena teretana a ona se nalazila preko puta „Zvezdine,,. Svlačionice, kada sam izašao iz svlačionice ja sam video da se ispred mene nalazi igrač KK ,,Partizana,, James Nunally koji je imao samnom sukob u toku utakmice na kojoj me je uhvatio za vrat, i isti je bio u društvu sa takođe igračem „Partizana”, Jaleen Smith. Ja sam se Nunally-y obatio po imenu na englesnom jeziku, a zatim sam mu prišao i upitao ga takođe na englesnom jeziku: ” da li je normalno da hvataš čoveka za vrat za vreme utakmice?” našta mi je on odgovorio: „Da, jeste“, a zatim je krenuo da psuje nešto na engleskom jeziku, on je u jednom trenutku krenuo da uzmiče unazad jer smo bili relativno blizu licem u lice, da bi on u jednom trenutku svojom desnom rukom stegnutu u pesnicu udario me u predelu lica sa leve strane u predelu levog oka, a ja sam ga potom uhvatio za njegov vrat i odgurnuo ga od sebe a zatim sam krenuo ka njemu da bi ga potom uhvatio za telo sa svoje obe ruke i zatim ga oborio na pod. Dok sam ga držao za telo na podu, osetio sam da me igrač „Partizana” Jaleen Smith vuče oko stuka kako bi nas razdvojio, a u tom trenutku su izleteli ostali moji saigrači gde su nas zadvojili. Pošto su nas razvojili, nije više bilo sukoba i svako je otišao u svoju svlačionicu. Ja sam posle tog događaja odradio ceo trening i nakon toga je došao klubski doktor Nebojša Mitrović koji mi je sanirao povredu na licu a u međuvremenu se pojavila patrola policije. Ja sam po proceduri koju mi je naložila policija otišao u KBC Bežanijska kosa” gde sam izvršio potrebne preglede i dobio lekarski nalaz.

DŽEJMS NANELI

– Dana 19.05.2024. godine ja sam kao član košarkaškog kluba „KK Partizan” došao sa svojim klubom na zakazani pripremni trening u 10 časova u Beogradsku arenu. Sam trening je trajao oko sat vremena, i oko 11 časova posle završetka treninga ja sam se sa terena za košarku hodnikom uputio ka svlačionici kluba. Samnom je išao moj saigrač Jaleen Smith, i dok smo se kretali ka našoj svlačionici, u jednom trenutku ja sam prolazio pored svačionice košarkaša „Crvene Zvezde” i tek što sam je prošao ispred mene je bio Jaleen Smith na korak ili dva, te kada sam prošao „Zvezdinu“ slačionicu je u tom trenutku izašao, čuo sam muški glas koji mi obratio pretećim tonom rečima na engleskom “What's Up !”, te sam se ja i Jaleen Smith instiktivno okrenuli i tada sam video da se radi o košarkaškom igraču,Crvene Zvezde” Stefanu Lazareviću. Kada sam se okrenuo ka Stefanu, ja sam mu se upitno obratno rečima “What's Up”, a onda mi se Stefan na engleskom jeziku obratio rečima:, What the fuck was that about last game?” a ja sam mu odgovorio rečima: What do you mean?” da bi Stefan zatim krenuo da mi prilazi, i unomi se u lice, da bi ja potom napravio korak unazad kako bi se pokuvao od njega, da bi nakon toga Stefan me uhvatio svojom desnom rukom sprednje strane za vrat i tako me držao, da bi levom rukom krenuo da me udari u predelu lica ali sam se ja telom izmakao u stranu i svojom svojom levom rukom sklonio njegovu desnu ruku sa vrata i instiktivno desnom rukom udario u predelu glave. Kako su mi patike bile odvezanih pretrli a verovatno sam se okliznuo na odložene upotrebljene peškire, ja sam pao na pod na desni bok pokušavajući da odmah ustanem ali je Stefan odmah skočio na mene i rukom mi je gurao glavu prema podu. Kada me je Stefan napao, Jaleen Smith je pokušavao sa leđa da odvoji od mene ali nije bio dovoljno snažan da to uradi u potpunosti, da bi onda prišao Zvezdin igrač Trey Thompkins koji je pomogao Jaleen Smith-u da ga u potpunosti odvoji od mene, te sam ja zatim uspeo da ustanem i tada su prišli ostali igrači Crvene Zvezde kako bi smirili celu situaciju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve