Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Konačna odluka: Tonali suspendovan 10 mjeseci

Tonalijeva plata od oko osam miliona eura po sezoni će biti suspendovana

Vezista Njukasla i italijanske reprezentacije Sandro Tonali suspendovan je na 10 mjeseci zbog učešća u ilegalnom klađenju.

Italijanski mediji tvrde da je Tonaliju i zvanično određena kazna po kojoj će mu biti zabranjeno bilo kakvo učešće na terenu u narednih 10 mjeseci. Osim toga, on će morati dodatnih osam mjeseci da nastavi sa rehabilitacijom zbog problema zavisti od kockanja.

U prevodu, Tonali će biti suspendovan do septembra naredne godine, što znači da neće igrati do kraja ove sezone, na EP u Njemačkoj, kao i na startu naredne.

Očekuje se da nešto blažu kaznu dobio Nikolo Fađoli, koji se takođe kladio na sve moguće sportove na platformama za ilegalno klađenje.

Tonalijevi advokati pregovaraju o kazni, a 23-godišnji fudbaler mogao bi da bude suspendovan od 10 do 12 mjeseci. Fudbaler bi, da je odlučio da ne sarađuje, mogao da bude suspendovan i do tri godine.

Njukasl je zaprijetio višemilionskom tužbom Milanu kada suspenzija fudbaleru stupi na snagu, pošto su u klubu ljuti jer su upravo milanskom klubu u julu platili 70 miliona eura za Tonalija, a sada neće moći da igra.

Tonalijeva plata od oko osam miliona eura po sezoni će biti suspendovana.

To je u suprotnosti sa slučajem fudbalera Juventusa Nikole Fađolija, koji je takođe suspendovan zbog klađenja.

Torinski klub je uprkos suspenziji od sedam mjeseci odlučio da isplaćuje platu fudbaleru i dozvolio mu je da trenira sa prvim timom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve