Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Klubovi ABA lige traže izbacivanje Crvene zvezde, uključio se i Partizan

Prema još uvijek nezvaničnim informacijam Crvena zvezda je jedini tim koji ne želi da da saglasnost da Studentski centar Derbi postane jedan od suvlasnika lige, baš kao što su to ostali klubovi koji učestvuju u ABA ligi.

Na današnjoj sednici Skupštine ABA lige klubovi su tražili da  Crvena zvezda bude izbačena iz tog takmičenja, a među onima koji su to podržali našao se i Partizan.

Navodno, crno-bijeli se nalaze u grupi timova koji su zatražili da crveno-bijeli budu izbačeni iz takmičenja, a kao razlog se navodi “nepoštovanje društvenog ugovora lige”.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijam Crvena zvezda je jedini tim koji ne želi da da saglasnost da Studentski centar Derbi postane jedan od suvlasnika lige, baš kao što su to ostali klubovi koji učestvuju u ABA ligi.

Problem je i što Crvena zvezda ne poštuje obaveze prema sponzorima takmičenja, a pod time se misli da crveno-bijeli ne ispunjavaju određene obaveze koje se tiču isticanja nazivnog sponzora takmičenja na dresovima, odnosno na parketu hale „Aleksandar Nikolić“, reklamama oko terena i banerima u dvorani.

Zvanične reakcije lige, ali ni klubova koji se pominju u ovom skandalu za sada nema, a ostaje da se vidi kako bi kompletna situacija mogla da se riješi.

ABA liga još nije objavila kalendar takmičenja za narednu sezonu, a podsjećamo da se prethodno prvenstvo završilo veoma kasno i da je Crvena zvezda ponovo pisala prepoznatljiva saopštenja kojima truje javnost uoči svake važne utakmice.

Partizan je tek 22. juna u petom meču finala savladao Crvenu zvezdu za konačnih 3:2 u seriji i povratak titule u svoje vitrine nakon deset godina pauze.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
18.07.2023-02:50 02:50

Laz. Na sastanku nije bilo predstavnika Zvezde zbog cega se nije moglo odlucitavi o SC derbiju. Sastanak je pomjeren za par dana.

Filip
18.07.2023-02:53 02:53

A lagano, kad partizan i zvezda doviju aba ligu , aba liga se raspada. Srpski klubovi mogu da igraju kls i da izadju iz aba . U Srbiji ima realnih 6 aba ligaskih timova jer Zlatibor ne moze da igra jer vec ima 5 ekipa. Imaju tu jos 2 3 ekipe iz aba 2. Samo ne znam sta ce Buducnost i Hevatski klibovi igrati. Bez ABa lige nemaju ligu u kojoj ce bifi konkuretni a da nije domaca liga, dok u fiva ligi sampiona bi odigrali 4 meca i zavrsili kao zadneplasirani. ABA ligu je najteze odbraniti u Srbiji jer… Pročitaj više »