Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Kikseve Budućnosti i Sutjeske iskoristio Dečić

Fudbaleri Dečića su se pobjedom protiv Jedinstva (1:0) u Bijelom Polju približili vodećoj Budućnosti na samo dva boda zaostatka

Šampion Budućnost i Sutjeska nijesu opravdali uloge favorita na svom terenu u 10. kolu Merdianbet 1.CFL protiv ekipa Mladosti, odnosno Jezera.

Fudbaleri Dečića su se pobjedom protiv Jedinstva (1:0) u Bijelom Polju približili vodećoj Budućnosti na samo dva boda zaostatka

Sutjeska nije uspijela da veže treću pobjedu, pošto je poslije dva vezana trijumfa remizirala protiv Jezera i propustila priliku da se probije na drugo mjesto na tabeli, tako da je utakmica završena 1:1.

Drugo poluvrijeme počelo je šokom za Sutjesku, pošto je u 49. minutu Jezero stiglo do vođstva 1:0. Krstović je oborio Arandu, a Argentinac iz slobodnog udarca postigao lijep gol.

Vođstvo Jezera trajalo je svega devet minuta. Matija Stijepović je u 58. minutu u kaznenom prostoru oborio Vuka Strikovića, a siguran sa bijele tačke je bio Dragan Grivić, ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat.

Lider budućnost ni u drugom meču ove sezone nije savladala Mladost, nakon poraza na startu šampionata, bod pod Goricom je slaba utjeha za šampiona – 2:2.

Budućnost je povela u 18. minutu, a strijelac je bio Ivan Novović, koji je postigao lijep gol iz slobodnog udarca, ali su gosti izjednačili šest minuta kasnije kada je mrežu zatresao mladi Marko Jukić.

Početkom drugog poluvremena desio se potpun preokret – napad Mladosti je išao sa desne strane, Aleksa Maraš je ušao u šesnaesterac i savladao Đorđija Pavličića.

Imala je Budućnost inicijativu, ali je do gola stigla tek u 79. minutu kada je rezervista Veljko Batrović, nakon centaršuta Petra Grbića, postigao gol.

Rezultati:

Mornar – Petrovac 0:0

Kraj

Arsenal Tivat – Rudar 2:0

Damjan Mugoša 30, 39.

Sutjeska Meridianbet – Jezero 1:1

Dragan Grivić iz penala 58 – Fakundo Valter Aranda 49.

Jedinstvo Franca – Dečić 0:1

Darko Zorić 90+3

Budućnost – OFK Mladost Lob.bet 2:2

Ivan Novović 18, Veljko Batrović 79 – Marko Jukić 24, Aleksa Maraš 47.

Tabela: Budućnost 19, Dečić 17, Jezero 16, Sutjeska 15, Petrovac 14, Arsenal 13, Mornar 12, Mladost 10, Jedinstvo 9, Rudar 5.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve