Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Dečić nezadrživ, novi kiks Budućnosti

Budućnost je remijem u Tivtu 1:1, zaostala još dva boda za liderom iz Tuzi koji je u seriji od sedam pobjeda.

Fudbaleri Dečića su sedmim uzastopnim trijumfom iskoristili  kiks Budućnosti u 15. kolu  Meridianbet 1. CFL i stekli tri boda prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona.

Dečić je pobijedio u Pljevljima, iako nije oduševio igrom, ali se računaju bodovi, i na taj način potvrdio stečenu rutinu osvajanja bodova i kada ne ide sve kako se zamili u svlačionici prije utakmice.

Meč je odlučen već u 30. minutu kada je Stefan Milić oduzeo loptu Andriji Bulatoviću na dvadesetak metara od gola domaćina, centrirao, a kapiten Rudara Aleksa Golubović u savladao svog golmana Stojana Vukčevića.

Budućnost je u Tivtu igrala samo 1:1 protiv Arsenala, a oba tima postigla su po jedan autogol.

Prva šansa na meču je bila pogodak – “plavi” su u 16. minutu izveli korner, Tonći Mujan centrirao, a napadač Arsenala Boban Đorđević loše reagovao na ivici peterca i sproveo loptu u svoju mrežu.

Reakcija Tivćana je bila prava, pa su u 20. Đorđević i Damjan Mugoša imali zicere u jednom napadu – prvi je udarcem glavom pogodio prečku, dok je šut Mugoše sa 10 metara zaustavio Đorđije Pavličić.

Kod 1:0 je srpski čuvar mreže zaustavio zicer Petra Grbića u finišu prvog poluvremena i to je bio uvod u izjednačenje – takođe autogolom.

Hulijan Montenegro je u 53. minutu centrirao sa lijeve strane, a Milan Vukotić udario loptu glavom dovoljno nespretno da matira sopstvenog golmana…

Sutjeska je prvi put još od sredine septembra dala više od dva gola, ali je morala da brani pobjedu do kraja u duelu sa Petrovcem.

Tim Vladimira Jankovića je na poluvremenu vodio 3:0 (pogoci Dušana Vukovića, Ognjena Đinovića i Milana Mirosavljeva), a gosti na čijoj klupi sjedi Nenad Brnović smanjili efektnim golom Žarka Popovića i Dejana Boljevića desetak minuta prije kraja.

Nisu, ipak, mogli do senzacionalnog preokreta kraj Bistrice.

Osmi remi u sezoni je upisao Mornar, iako je dugo vodio u Bijelom Polju.

Na kraju je bilo 1:1, bod Jedinstvu je donio rezervista Aldin Mušović u 76. minutu nakon gužve u kaznenom prostoru Barana koji su prethodno vodili pogotkom Vojina Jeknića iz penala.

15. kolo:

SUTJESKA – PETROVAC 3:2

Dušan Vuković 1, Ognjen Đinović 32, Milan Mirosavljev 45+1 – Žarko Popović 64, Dejan Boljević 83.

RUDAR – DEČIĆ 0:1

Aleksa Golubović (autogol) 30.

ARSENAL – BUDUĆNOST 1:1

Milan Vukotić (autogol) 53 – Boban Đorđević (autogol) 16.

JEDINSTVO – MORNAR 1:1

Aldin Mušović 76 – Vojin Jeknić (penal) 44.

SUBOTA

JEZERO – MLADOST DG 2:0

Nikola Jovićević 13, Balša Tošković 74.

Tabela: Dečić 32, Budućnost 29, Jezero 24, Sutjeska 22, Mornar 20, Petrovac 18, Arsenal 17, Jedinstvo 14, Rudar 12, Mladost DG 10.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve