Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Karlo Anćeloti optužen za poresku prevaru u Španiji

Madridski javni tužilac tražio je četiri godine i devet mjeseci robije za legendarnog italijanskog stručnjaka jer se tereti da je utajom poreza oštetio državu za nešto više od 1.000.000 evra.

Na dan ravanš utakmice sa Lajpcigom, kada Real Madrid na “Santjago Bernabeuu” treba da potvrdi prolaz u četvrtfinale Lige šampiona, sa Pirineja odjeknula je vijest koja bi mogla da uzdrma Madriđane.

Karlu Anćelotiju prijeti duga zatvorska kazna zbog pronevjere novca.

Madridski javni tužilac tražio je četiri godine i devet mjeseci robije za legendarnog italijanskog stručnjaka jer se tereti da je utajom poreza oštetio državu za nešto više od 1.000.000 evra.

Anćelotiju se na teret stavljaju nelegalne radnje tokom prvog mandata u Madridu koji je trajao od 2013. do 2015. godine. Tokom 2014. je navodno pronevjerio 386,361 eura, dok je u narednoj fiksalnoj godini utajio 675.718 eura.

Špansko tužilaštvo optužilo je trenera Real Madrida Karla Anćelotija za navodnu poresku prevaru, tvrdeći da je koristio lažne kompanije da sakrije djelove svog prihoda tokom prvog mandata u tom fudbalskom klubu prije jedne decenije.

U današnjem saopštenju navodi se da tužilaštvo optužuje 64-godišnjeg italijanskog trenera po dvije tačke za poresku prevaru, za koje se dobija kazna od četiri godine i devet mjeseci zatvora, odnosno da je utajio milion eura 2014. i 2015. godine.

Tužioci tvrde da je u tom periodu Anćeloti prijavio samo prihode od Real Madrida, a da nije prijavio prihode od prava na fotografije. Optužili su ga da je uspostavio “zbunjujući” sistem lažnih kompanija kako si sakrio dodatnu zaradu.

Anćeloti je od 2013. do 2015. godine trenirao Real Madrid, u koji se vratio 2021.

On je jedan od najuspješnijih trenera u istoriji fudbala. Jedini je trener koji je osvojio četiri titule u Ligi šampiona, dva puta sa Realom i dva puta sa Milanom i jedini je trener koji je osvajao šampionske titule u Engleskoj, Španiji, Italiji, Njemačkoj i Francuskoj.

Španija goni brojne fudbalske i trenerske zvijezde koje nisu platili porez, među kojima su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, koji su proglašeni krivim za prevaru, dok je krivicu priznao trener Žoze Morinjo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve