Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Izraelac Barak Bahar novi trener Crvene zvezde

Bahar  je sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, i naredne sezone vodiće klub u grupnoj fazi Lige šampiona.

Izraelski fudbalski trener Barak Bahar novi je šef stručnog štaba Crvene zvezde, saopštio je danas beogradski tim, nakon što se juče i definitivno razišao sa dosadašnjim trenerom Milošom Milojevićem.

Bahar  je sa Crvenom zvezdom potpisao trogodišnji ugovor, i naredne sezone vodiće klub u grupnoj fazi Lige šampiona.

Crvena zvezda je šest sezona uzastopni šampion Srbije, a svi njeni “šampionski” treneri u posljednih osam sezona doživljavali su pšrave treneske debakle odlaskom iz kluba.

Izvan Crvene zvezde, pogotovo u radu u inostranstvu nisu se proslavili Nenad Lalatović, Slaviša Stojanović, Miodrag Božović, Vladan Milojević, Dejan Stanković.

Lalatović je otjeran iz Mostara i prije nego je i počeo sa radom, nakon nekoliko smjehotresnih poraza, Božoviću u Rusiji ne cvjetaju ruže, promjenio je više klubova,a Arsenal iz Tule je sa njim na klupi ispao iz lige, Vladan Milojević se nakon Crvene zvezde pokazao kao potpuno nesposoban za rad na klupi klubova arapskog svijeta, tamo je dobio ekspresni otkaz. Potppun debakl u Italiji doživio je i Dejan Stanković, koji je Sampodoriju zacementirao za dno Serije A, koja je prilikom njegovog dolaska i imala nekakev uspjehe, nakon što ju je preuzeo veliki mag Superlige Srbije zacementirana je za dno i ispala je još prije 7-8 kola.

Juče je smjenjen Miloš Milojević, još jedan genijalni strateg Crvene zvezde koji je osvojio titulu prije nekoliko kola, i to bez poraza, a na pragu je ovajanja duple krune. Tako je Crvena zvezda postala klub koji smjenjuje osvajače duple krune, koji ne znaju za porazu domaćim takmičenjima što je nezabilježeno u istoriji sporta.

Očigledno da zasluge za nepobjedivost i duplu krunu “najboljeg tima  poslejdnjih 30 godina”, koji će već ovog ljeta preživjeti remont, pripadaju nekom drugom.

Inače, trenersku karijeru Bahar je počeo u Ironi Kirjat Šmoni 2012. godine, sa kojom dvije godine poslije osvaja Kup Izraela, da bi 2015. preuzeo Hapoel Ber Ševu i osvojio tri titule prvaka Izraela, kao i dva Superkupa.

Od 2020. godine vodio je Makabi iz Haife sa kojim je osvojio tri titule u tamošnjem prvenstvu. U aktuelnoj sezoni sa klubom iz Haife izborio je plasman u Ligu šampiona, gdje je taj tim pobijedio Juventus.

Na putu do grupne faze Makabi je eliminisao Crvenu zvezdu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve