Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Italija: Monca i Kremonenze na nuli, Dibala postigao prvi gol za Romu, magija Nikole Barele

Roma je tako sa 10 bodova prvoplasirana na tabeli Serije A poslije četiri odigrane utakmice.

Fudbaleri Rome i Intera pobijedili su Moncu (3:0), odnosno Kremonenze (3:1) u utakmicama 4. kola Serije A.

U terminima na “čizmi” od 20.45 sati nije bilo kikseva. Roma i Inter uspjeli su da opravdaju uloge velikih favorita i  umalo podjednako ubjedljivo dođu do tri boda.

Čekali su da “probije led” u Rimu i dočekali. Paulo Dibala je i zvanično stigao postigavši svoje prve golove u dresu “vučice”. Roma je pravila probleme slabašnoj Monci sa dugim loptama i brzinom svojih navalnih igrača, a Dibala i Ejbraham su to maestralno koristili. Argentinac je u 17. minutu na vrlo prefinjen način promijenio rezultat na semaforu. Blistava završnica za “Ciao Roma” svim navijačima ovog kluba. Kasnije je uslijedio i drugi pogodak, kada je u mrežu pospremio “otpadak” Ejbrahama. Za konačnih 3:0, Rimljani moraju da zahvale Ibanjezu koji je nadvisio sve pred golom Monce i glavom zatresao mrežu.

Roma je tako sa 10 bodova prvoplasirana na tabeli Serije A poslije četiri odigrane utakmice.

Upravo im je Inter u ovom trenutku prvi pratilac nakon pobjede koju su ostvarili protiv Kremonenzea. Korea je ispratio odbitak u 12. minutu za vođstvo “nerazura”, a na 2:0 povisio je Nikolo Barela potezom utakmice u 36. Bila je to lepa akcija koju je pokrenuo Denzel Damfris na desnom boku. Pronašao je Čalhanoglua koji je tražio prostor, nije ga našao, ali je rešenje video u Bareli kojeg je uposlio idealnom loptom, a ovaj istu perfektno poklopio za jedan od golova kola. U nastavku je Lautaro Martinez osigurao trijumf svom timu solo pogotkom, a u 90. smo vidjeli još jednu ljepoticu, ali od Kremonenzea, odnosno Dejvida Okerekea koji je ostavio Samira Handanoviča nepomičnog.

Monca i Kremonenze ostaju na dnu tabele bez ijednog boda poslije četiri kola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve