Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Nebojša Simić: Očekujem pozitivan ishod baraža

Crna Gora je veliki favorit protiv Italij, čak i u Konversanu, u obje utakmice baražaž, ali tu ulogu treba opravdati na terenu, a tako  razmišljaju i kapiten Mirko Radović i golman Nebojša Simić.

Muška rukometna reprzentacija Crne Gore u četvrtak (20) gostuje Italiji u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.

Naši rukometaši su zahvaljujući pobjedi protiv Srbije (30:29) u posljednjim trenucima meča na prethodnom Evropskom prvenstvu žrijeb za baraž dočekali u 1. šeširu, i tako dobili za rivala u baražu dobili Italiju.

Crna Gora je veliki favorit protiv Italij, čak i u Konversanu, u obje utakmice baražaž, ali tu ulogu treba opravdati na terenu, a tako  razmišljaju i kapiten Mirko Radović i golman Nebojša Simić.

“Vidimo koliko je bila bitna ta pobjeda protiv Srbije. Imamo tu ulogu favorita koju treba opravdati. Italijani me nakako podsjećaju na Grke sa kojima smo igrali baražne mečeve za Svjetsko prvenstvo , niži su, brži, borbeniji. Često igraju bez ljevaka na desnog beka, dosta ima tih asocijacija na Grčku. Sa Grčkom smo se dosta mučili u “Morači” i pred kraj ih slomili. Nadam se da će ovaj put biti drugačije, da ćemo izvući bolji rezultat iz prvog meča i da ćemo u revanš ući rasterećenije. Ostaje da vidimo da li smo konačno takmičarski sazreli da ne potcijenimo nikoga”, jasan je Simić.

Čuvar mreže naše reprezentacije vjeruje u kvalitet “lavova”, ali i poručuje da Italija nije rival, za potcjenjivanje.

“Italija ima dobrog golmana, što je u rukometu jako bitno. Što se tiče ostatka ekipe imaju nekoliko igrača koji igraju u Njemačkoj, protiv kojih sam igrao ove sezone , par njih nastupa u Francuskoj. tako da nisu za potcjenjivanje. Gledajući šta smo pokazali posljednjih četiri, pet godina, moramo jasno reći da smo favoriti i prihvatiti tu ulogu. U ova dva meča čekujem pozitivan ishod ” zaključio je Simić.

I kapiten Radović vjeruje u kvalitet naše reprezentacije, ali respektuje Italijane, koji mogu biti neugodan rival ako im se dozvoli da se tazmahnu na terenu.

“Naš primarni cilj je da nastavimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Što se tiče Italije – favoriti smo na papiru, ali se to mora dokazati na terenu. Sa velikim poštovanjem ulazimo u utakmicu. Spremamo se najbolje moguće, ima dosta video materijala da pogledamo u ovom periodu. Ali, isto tako znamo ko smo mi, gdje stojimo. Potrudićemo se da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo”, poruka je kapitena, Mirka Radovića.

Revanš utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo igra se već u nedjelju u SC “Morača” od 17.30 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve