Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Incidenti nakon meča: Zabjelo-Spuž: Fudbaler Zabjela podnio krivičnu prijavu protiv sudije

Fudbaler Zabjela Igor Darmanović objasnio je da ga je ispred službenih prostorija kluba, sudija Boris Rebronja isprskao biber sprejom direktno po licu, nakon čega je izgubio svijest

Utakmica 7. kola Udruženja klubova FSCG Centar Zabjelo Spuž završena je bez golova, ali se već danima, kadaje riječ o tom meču, ne priča o fudbalskim potezima i igri, već o ružnim scenama, koje su se desile nakon završetka duela.

Foto: Ilustracija

Naime, fudbaler Zabjela Igor Darmanović objasnio je da ga je ispred službenih prostorija kluba, sudija Boris Rebronja isprskao biber sprejom direktno po licu, nakon čega je izgubio svijest…

“Sada se osjećam dobro. Terapija je dala rezultat. Nijesam još počeo da treniram, morao sam da mirujem, ali za koji dan ću se priključiti saigračima”, kazao je za Arenu Darmanović, objasnivši da će snimak pokazati da sudija nije bio napadnut.

Inače, iste noći, nakon teškog incidenta i posjete ljekaru, Darmanović je podnio prijavu u Centru bezbjednosti Podgorica, a zatim su mu ljekari u Urgentnom centru konstatovali crvenilo kože oko očiju, ali i hiperemiju rožnjače zbog čega je fudbaleru uključena terapija.

I nakon par dana od utakmice, stvari se nijesu smirile, već je mladi član Zabjela podnio novu prijavu protiv sudije, gdje je tvrdio da ga je taj policijski službenik danima telefonskim pozivima uznemiravao.

“Iz FSCG tvrde da imaju snimak svega što se desilo. Volio bih da taj snimak bude dostupan javnosti, da svi vide kako su se odvijale stvari, da vide ljudi da niko nije udario sudiju. Nakon što sam podnio prekršajnu i krivičnu prijavu protiv glavnog arbitra, on me više ne zove, ne uznemirava me telefonom i ne nudi mi nagodbu. Zelim da se pravda istjera do kraja i čekam odluku nadležnih organa, kao i odluku FSCG”, rekao je Igor Darmanović za Arenu.

Sudija Boris Rebronja u dopunskom izvještaju sa utakmice naveo je da je verbalno, a potom i fizički napadnut na sredini terena nakon što je odsvirao kraj, ali i da je ponovo udaren nakon što je pokušao da se domogne svlačionice.

Član Komisije za suđenje Udruženja klubova FSCG centar Ranko Novović napisao je u izvještaju da je sudija Rebronja koristio biber sprej.

“U razgovoru sa sudijama saznao sam da je sudija Rebronja upotrijebio biber sprej kako bi zaštitio sebe i kolege od napada igrača”, napisao je Novović.

Sada se čeka odluka Komisije za suđenje, Disciplinske komisije i Udruženja klubova FSCG centar, koji će očigledno imati mnogo posla, pa se očekuju i drakonske kazne.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve