Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Hrvatska nadigrala Crnu Goru, propuštena šansa za polufinale

Propuštena je tako velika šansa da se napravi ključni korak ka plasmanu u polufinale

Kadetkinj nijesu mogle do pobjede protiv tima koji i dalje ima maksimalan učinak na Evropskom prvenstvu u rukometu za igračice do 17 godina u Podgorici.

Iako su se ponovo sjajno borile nošene velikom podrškom sa tribina dvorane „Verde“, izabranice trenera Tatjane Jeraminok poražene su od Hrvatske (27:25) na startu glavne runde.

Propuštena je tako velika šansa da se napravi ključni korak ka plasmanu u polufinale, a nadu da se može do čuda i prolaza u samu završnicu, mogla bi da produži pobjeda Srbije protiv Njemačke u drugom meču današnjeg programa novoformirane grupe I.

I duel protiv Hrvatske, kao i prethodni protiv Njemačke, bio je pun preokreta, velike borbe i odličnih perioda igre oba tima. Bolje je krenula Crna Gora, imala dva gola prednosti, a Hrvatska preokrenula i došla do tri gola viška (10:7) u 18. minutu. Nakon prvih 30 minuta, tri gola prednosti za rivala – 16:13.

Vratile su se naše djevojke i nakon minusa od četiri gola (17:13) u 42. minutu, uspjele i da povedu (19:18) u 44. Hrvatska je ipak, izdržala nalet našeg tima i predvođena tandemom Vuković – Fratnik, došla do pobjede vrijedne plasmana u polufinale.

Nina Ramusović je bila najefikasnija u našem timu sa šest golova, dok je Anđela Guberinić postigla pet. Teodora Rončević je upisala 11 odbrana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve