Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Gvardiol novi igrač Sitija, Hrvat postao najskuplji odbrambeni igrač

Dinamo će i samim transferom zaraditi i nešto od naknade za razvoj. On je u klubu bio od svoje desete godine, a transferiran je sa 19. Plavima bi prema tome trebalo pripasti i 2.75% od transfera, što iznosi oko 2.5 miliona eura. Ukupno će Dinamo tako zaraditi 13.2 miliona eura

Joško Gvardiol (21) je novi igrač Mančester Sitija. Engleski i evropski prvak otkupio je hrvatskog reprezentativca nakon nekoliko nedjelja intenzivnih dogovora.

Gvardiol je postao najskuplji štoper u istoriji fudbala. Siti je dugo nudio dosta manje od 100 miliona eura, ali i puno bonusa, a sad se dogovorio s Njemcima te ga doveo za 90 miliona eura.

Ovo je velika vijest i za Dinamo, kojem pripada 15 posto od razlike onoga što je Lajpcig platio za Gvardiola i što će dobiti od sljedećeg transfera.

Njemci su 21-godišnjaka 2021. godine platili 18 miliona eura, a Dinamu pripada 15 posto od 72 miliona eura, odnosno 10.7 miliona eura.

Dinamo će i samim transferom zaraditi i nešto od naknade za razvoj. On je u klubu bio od svoje desete godine, a transferiran je sa 19. Plavima bi prema tome trebalo pripasti i 2.75% od transfera, što iznosi oko 2.5 miliona eura. Ukupno će Dinamo tako zaraditi 13.2 miliona eura.

Gvardiol je dosada za Lajpcig odigrao 87 utakmica i upisao pet golova i tri asistencije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve