Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mančester siti i Arsenal igrali bez golova, Liverpul preuzeo vrh tabele

Utakmica bez golova najviše je odgovarala najtrofejnijem timu Engleske, Liverpulu, koji je nakon ovog kola ponovo preuzeo lidersku poziciju na tabeli Premijer lige.

Mančester siti i Arsenal su razočarali u jednom od derbija sezone Premijer lige odigravši uspavanku i tako učinili uslugu Liverpulu.

Utakmica bez golova najviše je odgovarala najtrofejnijem timu Engleske, Liverpulu, koji je nakon ovog kola ponovo preuzeo lidersku poziciju na tabeli Premijer lige.

Samo nekoliko prilika je viđeno na obje strane, pa nije ni moglo drugačije da završi, osim 0:0. Remi na “Etihadu” bio je po mjeri Liverpula , koji se pobjedom nad Brajtonom (2:1) devet kola prije kraja osamio na vrhu sa dva boda više od “tobdžija”, a tri od “građana”.

U prvom dijelu, uostalom kao u većem dijelu meča, Siti je imao inicijativu, ali je samo jedna situacija vrijedna pomena pred golom gostiju.

Ake je u u 15. minutu nakon kornera šutirao glavom sa dva metra, ali je traljavo zahvatio loptu i šansa je propala.

Isti igrač je deset minuta kasnije morao da napusti igru zbog povrede, zamijenio ga je Riko Luis.

Na drugoj strani, najbolju šansu Arsenal je stvorio u 31. minutu. Bivši igrač Sitija Gabrijel Žezus je šutirao sa 13-14 meatra, ali malo pored gola.

Početak drugog dijela donio je mnogo dinamičniji fudbal. Prvo je u 47. minutu Kovačić šutirao sa 20 metara, tik pored stative, da bi nedugo zatim Saka sa desne strane ubacio na peterac, ali je Žezus za malo bio kratak.

Ali, sve je to bilo kratkog daha. Vrlo brzo Arsenal se opet povukao, zatvorio sve prilaze golu, a Siti napadao bez ideje kako da ugrozi Raju.

Tek u 84. minutu “građani” su zaprijetili. Nakon kornera Gvardiol je skrenuo loptu glavom na peterac,a tamo je Haland, neometan, loše reagovao.

Arsenal je pokušao preko Trosara, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane odbranio Ederson.

Siti je do kraja nastavio sa napadima, ali je odbrana Arsenala odbila sve nalete.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve