Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Gojković i Čučković zadovoljni i pored poraza od Srbije

Crna Gora je i uoči posljednjih osam minuta imala dva gola prednosti, bilo je 11:9, ali je i pored toga Srbija 34 sekunde prije kraja meča vodila 13:12.

Kada jedne reprezentacija prokocka prednost od 5:0, 8:4 i pokaže niz slabosti da završi utakmicu na način na koji želi, postaje jasno da u timu nema samopouzdanja i da stručni štab mora da radi na psihološkoj pripremi tima koji nije u stanju da teške mečeve završi kako valja.

Crna Gora je i uoči posljednjih osam minuta imala dva gola prednosti, bilo je 11:9, ali je i pored toga Srbija 34 sekunde prije kraja meča vodila 13:12.

“Teško je nešto reči, ne možemo biti zadovoljni poslije ovakvog otvaranja i kontrole utakmice (5:0). Vodili smo više od tri i po četvrtine i na kraju izgubili od Srbije na peterce”, kazao je odmah nakon utakmice selektor Vladimir Gojković.

Naš selektor kaže da je zadovoljan energijom i željom koju su pokazali naši vaterpolisti i da je sada neophodno da se okrene utakmici u osmini finala.

“Vidjela se velika energija i želja, da su se igrači borili, nema razloga da se mnogo vraćamo na ovu utakmicu, treba da se okrenemo meču osmine finala koji je sad na ispadanje i nakon njega nema popravnog”, zaključio je Gojković.

Naprotiv, poslije ovakvog poraza neophodne su ozbiljne i detaljne analize utakmice, koju treba sagledati sa svih aspekata, jer je ona pokazala da tim nema psihološku stabiulnost, nema energiju da završi započeti posao u velikim utakmicama, a to nijesu segmenti u igri koji obećavaju dobre rezultate.

Crna Gora je pokazala danas protiv Srbije mnogo slabosti u igri odrane, primljen je preveliki broj golova i to nakon vođstva od 5:0 kada je sve trebalo da bude mnogo lakše, jer je Srbija trebala biti tim koji će potpuno da padne, a desilo se suprotno.

Umjesto analize poraza i sagledavanja grešaka, koje su više nego očigledne u završnici, selektor bježi od vlastite odgovornosti, koja je više nego evidentna, pogotovo što je Srbija kvalitetom, igrom i atmosferom daleko od onog tima koji je godinama žario i palio svjetskom vaterpolo scenom.

Naš najiskusniji reprezentativac Uroš Čučković je takođe zadovoljan i ponosan igrom, i baš to “zadovoljstvo igrom” predstavlja ozbiljan problem ovog tima, koji nije spreman da sagleda vlastite greške i radi na ispravljanju propusta.

“Mogu reči da sam ponosan na ekipu, kako smo otvorili utakmicu i kako smo se držali sve vrijeme.  Rezultat je na kraju u njihovu korist, ali sam ponosan kako su igrali, borili se i vjerovali do kraja. Ovaj put su sitnice prevagnule u njihovu korist, iako smo pokazali bolju igru i veće zajedništvo”, kazao je naš naijiskusniji reprezentativac Uroš Čučković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
21.07.2023-08:11 08:11

Crna Gora ne smie da pobijedi Srbiju, ni u čemu, pa ni u vaterpolu. To se može desiti jednom, a onda ka po ravilu( tj. naređenju srbofila na vlasti i u rokovodstvu VPS CG) sve naredne utakmice se gube. Crna Gora uvijek protiv Srbije povede ogromnom razlikom, koja se potom istopi volšebno. To se događalo naprimjer i čuvenom i legendarnom JANOVIĆU! VATERPOLO SPORT U CRNOJ GORI MORA POSTATI SRPSKI SPORT. VATERPOLO REPREZENTACIJA CRNE GORE MORA POSTATI SRPSKA REPREZENTACIJA. ONDA ĆE BITI SVE JEDNO KO POBJEĐUJE. SRBI SU SE POTRUDILI DA VATERPOLO SPORT U CRNOJ GORI NESTANE. POŠTO TO NIJE USPJELO,… Pročitaj više »

dpero
21.07.2023-13:21 13:21

HAHAHAHA, zadovoljni sto su izgubili od srbije!????? Ojde lijecite se ako lijeka za vas!!

Evidence
21.07.2023-15:26 15:26

I laiku je jasno da V. Gojković nije dorastao da bude trener vaterpolo reprezentacije. Mečevi protiv Srbije dovode u pitanje kojem timu je naklonjeniji. Nije bilo toliko vidno u doba veterana – Janovići, Ivović, Brguljani itd. Šteta za CG sport a posebno vaterpolo talente sa velikim potencijalom. Najzad, ako V. G. Ima imalo dostojanstva podnijeće neopozivu ostavku.