Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Fudbal je ponovo magnet za navijače, Marušić je klasa, Krstović prevazišao mlade

Nekoliko dobrih izdanja izabranika Miodraga Radulovića bilo je potrebno da sinoć imamo pravi fudbalski praznik u Glavnom gradu

Fudbalska reprezentacija je ponovo počela da puni stadion pod Goricom.

Nekoliko dobrih izdanja izabranika Miodraga Radulovića bilo je potrebno da sinoć imamo pravi fudbalski praznik u Glavnom gradu.

Sigurno da je pomoglo i to što je goste bodrilo više stotina navijača, ali je definitivno da su igre “sokola” uticale da više bude popunjenih nego praznih mjesta!

Pobjeda protiv Rumunije bila je sjajna, a remi sa BiH možda još i važniji.

Može se i protiv jakih

Ovo je B Liga nacija, to su selekcije tik ispod evropske elite i da bude jasno tu nema loših rivala.

Mnogi su skeptični bili kada smo iz C Lige otišli korak dalje, razlog je što bi u nižem rangu lakše tražili šansu da izborimo baraž za EURO.

Međutim ono što nam ova konkurencija donosi je daleko vrjednije. Četiri jaka meča u deset dana trebalo bi da budu od neprocjenjive važnosti za naredne kvalifikacije u kojima ćemo pokušati da se prvi put domognemo velikog takmičenja.

Ekipa raste kroz ovakve mečeve, a samopouzdanja ne može da fali kada se nametnemo u prvih 45 minuta protiv ekipe koju predvode Džeko, Pjanić i Krunić.

Uz to, nikako ne smijemo zaboraviti, igramo bez Savića i Jovetića.

Marušić je klasa

Adam Marušić je sinoć ponovo oduševio. Nakon što je vodio ogromnu bitku sa iskusnim Kolašincem, sačuvao je snagu da u posljednjem kvartalu izdominira terenom.

Prosto je fascinantno bilo vidjeti ga kako u 90. minutu osvaja sa lakoćom teren i napada licem odbranu rivala. Imao je malo sreće kod postignutog gola, ali to je potpuno zasluženo, jer je dao sve, kao i saigrači. U ovom prozoru Marušić je konačno bio pravi, vihoran, prodoran, imao je svu slobodu, ali i dobre lopte, upotrebljive, koje su idealne za sve njegove kvalitete.

Konačno je Adam dobio priliku da razmišlja prvenstveno o ofanzivi.

Sa Vešovićm koji odlično pokriva defanzivne zadatke, sve se poklopilo da Marušić bude lokomotiva koja vuče naš voz.

Krstović spreman za A tim, uvijek prave izmjene

Dolaskom Miodraga Radulovića ekipa počinje da dobija obrise onoga što selektor želi da vidi u kvalifikacijama. Protiv Finske je bilo vidljivo da možda nemamo 25 igrača jednakog kvaliteta, međutim Radulović je dao šansu mnogim igračima i brojni su je iskoristili vrhunski.

Ono što je svakako nemoguće propustiti je to da Radulović pravi prave zamjene.

Prije nego što smo primili gol Radulović je spremao ulazak Šćekića. Pogodak je sve promijenio pa su šansu dobili Draško Božović i Nikola Krstović.

To je donijelo mnogo više ofanzivnih opcija. Božović je autoritativno uzeo loptu na sredini terena, slao prave pasove i postali smo znatno opasniji, nakon slabih 20 minuta nastavka.

Nikola Krstović je za skoro pola sata potvrdio da je prevazišao mladu reprezentaciju. Na početku je imao nekoliko stidljivih kratkih dodavanja, ali kada je uhvatio ritam pokazao je sve što ga krasi. Snagu, prodornost i to što nije nimalo sebičan.

Zaslužan je itekako za gol za izjednačenje, a imao je još nekoliko dobrih prodora. Ozbiljno se nametnuo da bude izbor prije Fatosa Bećiraja u narednim okupljanjima.

Kada smo dali gol još jedan sjajan potez Radulovića. Janković se umorio, zamijenio ga je Šćekić. Svježi par nogu učvrstio je sredinu terena, pa su “sokoli” bili ti koji su bili bliži pobjedi.

Rumunija ispit zrelosti

Na početku smo pisali o povratku publike, a jedan od razloga sigurno je ogromna želja koju pokazuje ova grupa naših momaka.

Koliko žele da igraju za Crnu Goru svjedoči to što su u izjavama nakon meča svi ponovili da nijesu umorni i da žele biti u timu za meč sa Rumunijom.

Na našem stadionu smo pokazali drastičan napredak, a sada je to neophodno potvrditi i u gostima. Rumunija je pobjedom protiv Finske povratila samopouzdajne, pa će taj meč biti pravi ispit i za nivo na kom su trenutno “sokoli”.

Prethodna tri meča pokazala su da sve ide u sjajnom smjeru. Sva tri gola koja smo primili stigla su poslije pada koncentracije. Ako se to ne ponovi u Rumuniji bi mogla naša selekcija potpuno da “zapali” fudbalsku javnost pred septembarski kraj Lige nacija.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve