Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Fjuri ”preživio” meč sa Nganuom

Fjuri, neporaženi vlasnik jedne od najprestižnijih titula u sportu, za dlaku je izbjegao prvi poraz od 37-godišnjeg protivnika koji nikada prije nije profesionalno boksovao, ali je prošao put od svih 10 rundi

Svjetski prvak u najprstižnijoj WBC verziji, Britanac Tajson Fjuri, preživio je nevejrovatno dobar boks debitanta Fransisa Nganua i preglasavanjem je dobio meč, koji je prijetio da bude najveće iznenađenje u istoriji boksa.

Fjuri, neporaženi vlasnik jedne od najprestižnijih titula u sportu, za dlaku je izbjegao prvi poraz od 37-godišnjeg protivnika koji nikada prije nije profesionalno boksovao, ali je prošao put od svih 10 rundi.

Nganou je bacio Britanca na patos ringa u trećoj rundi lijevim krošeom, ali je potom 35-godišnji, samozvani “Kralj Cigana” uspio da se oporavi u narednih 40 sekundi, u četvrtoj bude neuporedivo bolji, shvativši da se nije susreo sa naivnim rivalom.

“To definitivno nije bilo u mom scenariju”, rekao je Fjuri nakon što su mu dvojica sudija dali pobjedu 96-93 i 95-94. Treći sudija bodovao 95-94 u korist kamerunsko-francuskog borca.

“On je vraški dobar borac i vraški bolji bokser nego što smo mislili da će biti. On je nezgodan čovjek i dobar udarač i jako ga poštujem. Priuštio mi je jednu od mojih najtežih borbi u posljednjih 10 godina”, kazao je Fjuri, kojeg 23. decembra očekuje meč za apsolutnog šampiona sa Ukrajincem Aleksandrom Usikom, vlasnikom tri ostala prestižna pojasa, IBF, WBA i WBO, zato…

“Nema klauzule revanšu Naganou, ali želim opet da boksujem sa njim, no da sačekamo nakon borbe sa Usikom koja će odlučiti najboljeg,

Usik, koji je bio u Saudijskoj Arabiji kako bi gledao svog budućeg protivnika, rekao je da je spreman.

Fransis je odustao od pojasa teške kategorie u UFC-u, a od januara je kao slobodan odlučio da se oproba u boksu. I zaradi, čak 18 milio a u cijeloj MMA je dobio svega četiri miliona dolara. Nikada priej za meč nije dobio preko 600.000.

“Neka Fjuri zahvali dvojici sudija što je dobio meč! Moj trening kamp trajao je samo tri i po mjeseca i ušao sam u ovo s povredom. Ali ne želim izgovore. Gledaću što mogu učiniti sljedeće da poboljšam svoj boks kako bih se vratio još bolji. Sada znam da mogu ovo.., spremite se. Vuk je u kući.”

I zaista, samo je pasivnost tokom velikog dijela meča koštala Nganua trijumfa, pošto je udarao neuporedivo jače ali manje. Tačnije, Kralja cigana je boljelo, a Vuk je prečesto dobijao packe.

“Neobična borba, tajkson nije povriejdio Nganua! Nganu je uputio prekrasan udarac koji je uhvatio Fjurija. Tajson je “cool” tip. Ima jaku bradu. I, Bože, kako je jak Nganu. Boks u teškoj kategoriji je uzbudljiv, pogotovo u ringu,” rekao je bivši UFC prvak Konor Mekgregor, koji je utro put MMA borcima u ring.

Fjuri je pokušao 71 put, pogodio 39, a Nganu svega 59, od toga je bio uspješan 22 puta.

“Tako sam ponosan na Fransisa! On je pravi šampion večeri”, objavio je Gvozdeni Majk Tajson, koji je pripremao Nganou za meč.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
29.10.2023-08:37 08:37

Brukq za Fjurija i bruka za boks