Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Usik: Nema straha, Fjuri je samo krupan tip

Njihovi agenti već mjesecima pokušavaju da dogovore istorijsku borbu za ujedinjenje svih relevantnih kruna teške kategorije i prvog takvog šampiona nakon više od dvije decenije

Oleksandr Usik (36), neporaženi ukrajinski šampion teške kategorije boksa, poručio je da apsolutno želi borbu protiv velikog rivala, britanske zvijezde Tajsona Fjurija.

Njihovi agenti već mjesecima pokušavaju da dogovore istorijsku borbu za ujedinjenje svih relevantnih kruna teške kategorije i prvog takvog šampiona nakon više od dvije decenije.

Usik je vlasnik WBO, WBA, IBF i IBO pojaseva i pobjednik u dvije borbe nad bivšim šampionom Džošuom, Fjurijevim zemljakom. Sa druge strane, takođe neporaženi kontroverzni borac iz Mančester Fjuri je šampion najcjenjenije WBC organizacije.

– Obojici nam treba ova borba. Naravno da on ima drugačiji stil u odnosu na Džošuu, Fjuri je prosto drskiji. Ali nema straha, zašto bih ga se plašio, to je borba kao i svaka druga. On je samo krupan tip koji nikada nije izgubio borbu protiv nekog ko ima ili se kandiduje za WBC pojas. Ako je veći od mene, ne znači da je jači. Ako ima duge ruke, ne znači da ima prednost. Boksujem od 15. godine, uvijek mi govore da ne treba time da se bavim. Rekli su mi da neću biti šampion, pa da ne treba da idem među teškaše… Ali, to je samo mišljenje onih koji to nijesu mogli da urade – poručio je Usik.

Borac iz Simferopolja na poluostrvu Krim visok je 191 santimetar, a u karijeri ima skor 20-0 i 13 trijumfa nokautom. Bio je olimpijski šampion u teškoj kategoriji.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve