Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Poznat novi datum borbe Fjurija i Usika

Biće to prva borba za neprikosnovenog prvaka u teškoj kategoriji još od pobjede Lenoksa Luisa nad Ivanderom Holifildom 1999. godine

Borba Tajsona Fjurija i Oleksandra Usika za titulu neprikosnovenog šampiona u teškoj kategoriji pomjerena je za 18. maj.

Dvoboj Fjurija (35) i Usika (37) trebalo je da se održi 17. februara, ali se Britanac povukao kada je doživio povredu/posjekotinu iznad oka na sparingu u petak.

Britanac je WBC prvak, dok Usik drži WBA, WBO i IBF krune. Borba će se održati u Saudijskoj Arabiji.

„Želim Fjuriju brz oporavak, a spreman sam se da borim bilo kad, bilo gde“, izjavio je Ukrajinac.

Ukrajinac je bio u razgovorima sa Filipom Hrgovićem o potencijalnoj borbi, Hrvatom koji je obavezni izazivač za IBF pojas, ali je Fjurijev tim munjevito reagovao i dogovorio se o novom datumu borbe.

Fjuri je takođe odgovorio na tvrdnje Usikovog agenta Egisa Klimasa, koji je doveo u pitanje legitimnost Fjurijeve povrede.

„Egise, nemoj nikada više da me nazoveš kukavicom. Nisam ustuknuo ni pred kim u svom životu“.

Biće to prva borba za neprikosnovenog prvaka u teškoj kategoriji još od pobjede Lenoksa Luisa nad Ivanderom Holifildom 1999. godine.

Takođe, saopšteno je da će se 1. juna održati borba za neprikosnovenog prvaka u poluteškoj kategoriji između Dmitrija Bivola i Artura Beterbijeva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve