Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Fjuri pred 100.000 gledalaca odbranio titulu prvaka svijeta

Spektakularna borba je održana na prepunom stadionu u Londonu kojoj je prisustvovalo gotovo 100.000 gledalaca

Britanski bokser Tajson Fjuri (33) odbranio je titulu prvaka svijeta WBC u teškoj kategoriji i The Ring verzijama nokautiravši sinoć na Wembleyju sunarodnjaka Dilana Vajta (34).

Spektakularna borba je održana na prepunom stadionu u Londonu kojoj je prisustvovalo gotovo 100.000 gledalaca.

Neporaženi prvak je došao do svoje 32. pobjede u karijeri u kojoj ima i jedan neriješeni ishod. S druge strane, Vajt je večeras upisao treći poraz, a u karijeri ima 28 pobjeda.

Na početku borbe smo očekivano gledali ispitivanje snaga pa nije bilo riskantnih udaraca s obje strane. Ni u drugoj rundi nije bilo pretjerano uzbuđenja budući da Fjuri nije srljao, dok Vajtove kombinacije nijesu pronalazile metu.

https://twitter.com/BleacherReport/status/1517982398671065089

Nastavilo se taktički boriti i u narednoj rundi nakon koje je bilo poprilično jasno da je Fjuri u prednosti budući da Vajt nikako nije mogao ugroziti Kralja cigana.

U četvrtoj rundi sudija je morao upozoravati rivale nakon sudara glava, a u nastavku Fjuri je zadao nekoliko dobrih udaraca zbog čega je dobio na samopouzdanju te je provocirao svog rivala.

Peta runda pripala je ponovo Fjuriju, mada je u tim trenucima bilo dosta razočarenja jer se više očekivalo od boksera koji su bili dosta neaktivni.

A onda je uslijedila šesta runda koja je donijela kraj ovog spektakla. Fjuri je imao blagu dominaciju, a onda iz ničega plasirao aperkat kojim je nokautirao protivnika i borba je bila završena na oduševljenje 100.000 gledatelja na stadionu.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve