Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Fakundo Kampaco izradio Crvenu zvezdu i postigao dogovor sa Realom

Kampaco i Real Madrid su iskoristili naivnost Nebojše Čovića i Crvene zvezde, koja je platila skupu cijenu za svoju megalomanju.

Bek Crvene zvezde Fakundo Kampaco i najtrofejniji klub evrope Real Madrid postigli su dogovor da se argentinski reprezentativac vrati u kraljevski klub.

Kako prenosi španski  Relevo, Real Madrid je postigao dogovor sa košarkašem Crvene zvezde Kampacom i navodno će od naredne sezone ponovo braniti boje Kraljevskog tima.

Prema saznanjima ovog lista, Argentinac je imao sastanak sa čelnicima Reala tokom Zvezdinog gostovanja u Barseloni 17. marta.

Kako se navodi, na sastanak sa Kampacom su iz Madrida otputovali predsjednik košarkaške sekcije Blankosa Huan Karlos Sančez i sportski direktor Alberto Ereros.

Ispostavilo se da su Kampaco i Real Madrid iskoristili naivnost Nebojše Čovića i Crvene zvezde, koja je platila skupu cijenu za svoju megalomanju.

Relevo ističe i da je želja za obnavljanjem saradnje bila obostana, a obrazloženo je da Kampaco zbog velikih poreza nije potpisao za Real još ove sezone. Naime, da se vratio u špansku prestonicu u decembru prošle godine, po odlasku iz NBA, plaćao bi porez 45 odsto u 2023. godini. S ozbirom da je na stolu imao ponudu od 1.600.000 evra, oko 720.000 bi otišlo na porez, izračunali su Španci.

Uz to, tu je i dug prema bivšem klubu od 2.600.000 evra na ime neisplaćenog dijela otpusne klauzule koju je aktivirao po odlasku u NBA, piše ovaj španski list.

Ovako je dolaskom u Crvenu zvezdu navodno odložio prelazak u Real za naredno ljeto, te bi tako tokom prve godine u Madridu na njegova primanja trebalo da bude primjenjen porez od 22 odsto za osobe koje nemaju registrovano mjesto prebivališta (“non-resident”), što bi mu omogućilo da zadrži više novca i lakše otplati dug klubu.

Međutim, još ranije argentinski mediji su javili da je upravo Crvena zvezda preuzela na sebe dug Kampaca prema Realu od 2,6 miliona eura, pošto je sa njim imala dogovor o ugovoru 1+1 kojim bi u drugoj sezoni za njegove usluge platila 2,3 miliona.

Kampaco je od dolaska na Mali Kalemegdan upisao 15 nastupa u ABA ligi i prosječno bilježio 14,3 poena i 6,7 asistencija. Odigrao je samo devet mečeva u Evroligi zbog tromjesečne zabrane registrovanja igrača koja je izrečena srpskom i regionalnom šampionu, ali upisao impozantne brojke: 15 poena, 5,9 asistencija i prosječan indeks korisnosti 18,7.

Predstoji mu borba za regionalni tron sa crveno-bjelima, kao i Superliga Srbije, a osvojio je Kup Radivoja Koraća kao član Crvene zvezde.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve