Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

EHF LŠ: Budućnost poražena u Mađarskoj

"Plave" će četvrtfinale, gotovo sigurno, čekati sa treće pozicije, imaće težeg rivala i biće prinuđene da prvi meč igraju u „Morači”

Rukometašice Budućnosti poražene su od Đera 26:24 u drugom kolu Glavne faze Lige šampiona.

Foto: ŽRK Budućnost

“Plave” će četvrtfinale, gotovo sigurno, čekati sa treće pozicije, imaće težeg rivala i biće prinuđene da prvi meč igraju u „Morači”.

Trostruki uzastopni šampion Evrope nije realizovao prvih pet šuteva (četiri odbrane Marine Rajčić, stative Jane Knedlikove i Stine Oftedal), pa su Podgoričanke četiri puta imale minimalnu prednost.

Ali, kada je Katarina Bulatović u 11. minutu pogodila za prvo vođstvo domaćih (5:4), tim Dragana Adžića nijednom više nije poveo.

Doduše, nije se ni predao, iako je u 37. minutu prvi put imao minus četiri (18:14). Nekoliko puta je prilazio na dva razlike, da bi Đer serijom 3:0, u kojoj je Eva Kiš odbranila sedmerac Jovanke Radičević (do tada šutirala 10-10), stigao na 25:20 u 53. minutu.

Nakon Adžićevog tajm-auta, Budućnost je prišla na 25:23, ali je tri minuta prije kraja Amanda Kurtović nakon svog šestog sedmerca sačuvala perfektan skor i riješila pitanje pobjednika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve