Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Džikić pred FMP: Meč koji direktno utiče raspored u plej ofu

Trener Budućnosti Voli Aleksandar Džikić rekao je da njegov tim sjutra u Železniku čeka važan meč u borbi za poziciju pred plej of

Trener Budućnosti Voli Aleksandar Džikić rekao je da njegov tim sjutra u Železniku čeka važan meč u borbi za poziciju pred plej of.

“Plavi” u ranije odloženom meču gostuju FMP-u.

“Zbog situacije sa kovidom,igramo u Železniku odloženu utakmicu koja je bila rasporedu u januaru. Međutim, to ne mijenja značaj ovog susreta, jer direktno utiče na to ko se sa kime susrijeće u plej-ofu regionalnog takmičenja. Domaćin spada u grupu timova koji igraju jedanput sedmično, imali su vremena da se pripreme za nas. Igraju sa puno energije i ambicija, i to moramo da poštujemo. Naš sastav neće biti poznat do pred samu utakmicu, s obzirom da imamo nekoliko igrača čiji je nastup upitan”, rekao je Džikić.

Marko Jagodić Kuridža smatra da se ekipa podigla nakon loše serije rezultata.

“Uspjeli smo da dođemo do dvije veoma važne pobjede na ovom putu gdje nas još očekuje meč sa FMP-om. Čini mi se da smo podigli samopouzdanje i da smo odigrali dva veoma dobra meča. U Bursi je bilo veoma teško jer je domaćin bio prilično raspoložen i raspucan ali smo bili smireni i na kraju slavili i zauzeli petu poziciju. Naredni protivnik je ekipa Andore koja mnogo bolje igra u Evrokupu nego u domaćem šampionatu. Oni su ekipa koja uzima dosta šuteva za tri i jedna su od boljih ekipa kada su asistencije u pitanju. Nama sigurno ostaje žal što smo izgubili prednost domaćeg terena u osmini finala”, istakao je Kurdiža.

Trijumf nad FMP-om značio bi izvjesno treće mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja.

“U petak gostujemo ekipi FMP-a u nama veoma važnoj utakmici za treće mjesto u regionalnom takmičenju. Iako smo umorni s obzirom da smo na putu već nedelju dana uz dvije odigrane utakmice, umor ne smije biti alibi i moramo se skupiti i dati sve od sebe sjutra. FMP se vratio na pobjednički kolosjek nakon nekoliko slabijih utakmica i sigurno da će biti veoma motivisani da stignu do petog vezanog trijumfa. Ostalo je još nekoliko utakmica do početka plej ofa oba takmičenja i sada je trenutak da vratimo našu formu sa početka sezone”, zaključio je Kuridža.

Sjutrašnja utakmica zakazana je za 17 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve