Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost ide u Železnik po nove bodove

Budućnost je drugoplasirani tim na tabeli i nalazi se u seriji od deset utakmica bez poraza i nalazi se na pragu osvajanja drugog mjesta uoči doigravanja.

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Železniku protiv FMP-a utakmicu 24. kola Admiralbet ABA lige.

Budućnost je drugoplasirani tim na tabeli i nalazi se u seriji od deset utakmica bez poraza i nalazi se na pragu osvajanja drugog mjesta uoči doigravanja.

U dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja zabilježila je 18 pobjeda i ima 11 više od rivala.

“Očekuje nas još jedna teška utakmica, ali moramo da potvrdimo tri pobjede do kojih smo došli nakon pauze – sa još boljom igrom nego u prethodnim utakmicama”, jasan je trener “plavih” Andrej Žakelj.

Prvi međusobni duel u dvorani “Morača” pripao je domaćinu 82:76, ali je tada FMP bio u daleko lošijem izdanju nego sada pred meč u beogradskom predgrađu.

“Mislim da smo ih potcijenili tada – ušli smo u meč i mislili da će to da bude laka pobjeda, nismo imali pravi pristup”, prisjetio se Mekinli Rajt. “Sada smo mnogo bolje pripremljeni i vjerujem da će utakmica biti drugačija”.

Klub iz Železnika je u međuvremenu promijenio trenera, pa je “pantere preuzeo Saša Nikitović.

“Sigurno je da i FMP traži pobjede, a rekao bih i da igraju bolje i agresivnije nakon promjena koje su napravili”, podvukao je Žakelj.

Iako je prethodnih 10 utakmica Budućnost odradila za “desetku”, slovenački stručnjak želi još bolje predstave svojih momaka.

“Nastavljamo da se više bavimo sobom – moramo da popravimo određene stvari, a vjerujem da će iz utakmice u utakmicu sve biti bolje. Kao i na svakom meču očekujem maksimalan fokus i energiju”, zaključio je Žakelj.

Admiralbet ABA liga, 24. kolo

Četvrtak

18.00h FMP – Budućnost Voli

Petak

19.00h Borac – Zadar

21.00h Split – Cibona

Subota

17.00h Cedevita Olimpija – Mornar

19.00h Igokea – Krka

Nedjelja

17.00h SC Derbi – Partizan

Ponedjeljak

20.00h Crvena zvezda – Mega

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve