Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Neočekivan poraz Budućnosti u Železniku

Budućnost je cijelu utakmicu bila u rezultatskom zaostatku, iako je na poluvremenu bilo nerješeno, na kraju je slavio FMP sa 84:76 (21:14, 17:24, 26:14, 20:24).

Košarkaši Budučnosti Voli poraženi su večeras u 24. kolu Admiralbet ABA lige nakon katastrofalnog drugog poluvremena u beogradskom predgrađu od FMP-a.

Budućnost je cijelu utakmicu bila u rezultatskom zaostatku, iako je na poluvremenu bilo nerješeno, na kraju je slavio FMP sa 84:76 (21:14, 17:24, 26:14, 20:24).

Budućnost večeras nije imala rješenje u odbrani za raspoložene Aleksu Stepanovića, koji je ubacio 30 poena, što mu je rekord karijere, i Ranka Simovića sa 21. Zanimljivo da je Simović sve poene postigao šutevima za tri poena.

Na poluvremenu je bilo još uvijek obećavajućih 38:38, iako je FMP igrao bolje i imao uglavnom rezultatsku prednost, ali je od starta treće četvrtine Budućnost Voli igrala veoma loše i taj dio igre FMP je riješio u svoju korist, stekao dvocifrenu rezultatsku prednost koju je u prvih pet minuta posljednje dionice uvečao do maksimalnih 74:58.

Trgla se Budućnost u posljednjih pet minuta i za samo tri minuta stigla na obećavajućih 76:70, poslije poena Rajta sa linije slobodnih bacanja.

I kada se očekivala dramatična završnica tačku na nade Budućnosti trojkom je stavio Rebec Matić (79:70) minut i 48 sekunde prije kraja meča. U Narednoj akciji promašio je Jogi Farel, a Simović sedmom trojkom stavio tačku na utakmicu.

Nakon večerašnjeg poraza Budućnost i Partizan imaju po šest poraza u sezoni, a njihov međusobni duel odlučiće o drugom mjestu pred plej-of.

Ovo je prvi poraz Budućnosti u Regionalnoj ligi ove godine, odnosno nakon serije od 11 uzastopnih pobjeda.

U timu Budućnosti daleko najefikasniji bio je Mekinli Rajt koji je ubacio 30 poena, ali nije imao raspoložene saigrače da se izbori povoljniji ishod na kraju utakmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve