Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković je u finalu Vimbldona, Agut pao nakon četiri seta!

Novak će u velikom finalu u nedjelju braniti titulu osvojenu priošle sezone, a rival će mu biti pobjednik duela Federer-Nadal

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u novo finale Vimbldona nakon što je u četiri seta savladao Roberta Nautistu Aguta iz Španije.

Đoković, Foto: Fox sports

Novak je slavio rezultatom 6:2, 4:6, 6:3, 6:2, nakon dva sata i 48 minuta igre.

U prvom setu Novak je bio izuzetno dominantan. Oduzeo je servis rivalu već u drugom gemu, sigurno servirao, pa još jednom došao do brejka u osmom za velikih 6:2.

Situacija se u drugom setu značajno promijenila. Agut je do brejka došao u trećem gemu za vođstvo 2:1, što je bio i ključni detalj tog seta. Španac je odservirao sigurno za 6:4 i 1:1 u setovima.

Novakovo iskustvo došlo je do izražaja u trećem setu. Vodila se velika borba sve do šestog gema kada Đoković dolazi do brejka i vođstva 4:2. Nakon toga oba igrača su bila sigurna na servisu, pa je u toj situaciji srpski as riješio taj period u svoju korist 6:3 i došao do 2:1 u setovima.

Đoković je četvrti set odigrao furiozno. Došao je do dva brejka u trećem i petom gemu, protivniku nije dozvolio nikakvu šansu i slavio sa 6:2, za konačnih 3:1.

Novak će u velikom finalu u nedjelju braniti titulu osvojenu priošle sezone, a rival će mu biti pobjednik duela Federer-Nadal.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve