Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Derbi u Podgorici

Podgoričani su nakon slabijeg starta nanizali nekoliko pobjeda i probili se na vrh tabele, dok je Petrovac trenutno treći sa dva boda zaostatka.

Najzanimljivija utakmica 9. kola Meridijanbet CFL, makar na papiru, odigraće se pod Goricom između lidera Budućnosti i Petrovca.

Podgoričani su nakon slabijeg starta nanizali nekoliko pobjeda i probili se na vrh tabele, dok je Petrovac trenutno treći sa dva boda zaostatka.

“Ono što nam je najviše nedostajalo protiv Mornara bio je pristup i bolji ulazak u utakmicu – mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali previše lagano i da se to na kraju odrazilo na krajnji rezutat”, poručio je vezista Budućnosti Miloš Brnović.

Budućnost je u prošlom kolu protiv Mornar neočekivano malo “ukočila”, ali Brnović kaže da je ta utakmica već prošlost.

“Protiv Petrovca očekujemo izuzetno tešku utakmic – radi se o dobroj ekipi, koja ima dobrog trenera… Kažem neće biti lako, ali navikli smo na to da protiv Budućnosti svi dolaze silno motivisani – da se pokažu i dokažu. To je na kraju krajeva i normalno, a na nama je da bude pravi, da na teren prenesemo ono što treniramo i mislim da neće biti problema”, dodao je Brnović.

Brnović se ovog ljeta vratio u Budućnost, upravo nakon što je nosio dres Petrovca.

“Mislim da je Petrovac sada dosta promijenio ekipu i stil igre – prošle sezone se igralo na posjed lopte, sad više čekaju šansu iz kontranapada. Sigurno da su dobri prema naprijed, imaju dosta brzih igrača, a jedna od njihov velikih prednosti je i prekid jer imaju opasne skakače”, zaključio je Brnović.

Samno na papiru najzanimljivija utakmica trebala bi da se igra u Nikišiću gdje se na stadionu kraj Bistrice sastaju Sutjeska i Rudar, klubovi koji su bili šampioni Crne Gore.

Ipak, Rudar je daleko od “zlatnih” vremena i iz godine u godinu tone sve dublje i samo je pitanje trenutka kada će doživjeti sudbinu Mogrena i Zete.

Meridianbet 1. CFL, 9. kolo

Subota

16.00h Sutjeska – Rudar

16.00h Arsenal – Dečić

17.00h Jezero – Mornar

18.00h Jedinstvo – Mladost DG

19.00h Budućnost – Petrovac

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve