Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Derbi kola u Lješkopolju: Budućnost je poseban motiv za Podgoricu

Izabranici Milorada Pekovića žele da zadrže dobar ritam i nakon meča sa prvim favoritom za titulu – ekipom Budućnosti, koja večeras od 20 časova gostuje na DG Areni. Donedavni selektor omladinske selekcije Crne Gore uspješno je započeo trenersku misiju na klupi Podgorice

Niko od kandidata za titulu, već Podgorica – tim iz Lješkopolja je na vrhu tabele, jedini sa dvije pobjede na startu novog prvenstva.

Raičković, Foto: FK Budućnost

Izabranici Milorada Pekovića žele da zadrže dobar ritam i nakon meča sa prvim favoritom za titulu – ekipom Budućnosti, koja večeras od 20 časova gostuje na DG Areni.

Donedavni selektor omladinske selekcije Crne Gore uspješno je započeo trenersku misiju na klupi Podgorice.

“Lijepo je kada iz dvije utakmice izvučeš maksimum. Priželjkivali smo ovakav start. Nećemo da preuveličavamo, ali ni da umanjujemo značaj tih bodova. Sa obje noge čvrsto stojimo na zemlji. Jasno je da u svaku utakmicu moramo ući krajnje ozbiljno. Ovo je liga u kojoj se teško osvajaju bodovi. Svjesni smo toga i trudićemo se da koncentracija bude na nivou”, rekao je Peković.

Duel sa šampionom najveći je izazov za sastav iz Lješkopolje. Za sada najveći i u trenerskoj karijeri četrdeset trogodišnjeg Nikšićanina.

“Spremni smo, naravno. Budućnost je šampion, najbolja ekipa u Crnoj Gori, a to je motiv više za nas. Oni imaju nekoliko odličnih individualaca, ali i mi smo sigurni u svoj kvalitet. Biće zanimljiva utakmica, a vjerujem da ćemo imati što da pokažemo “, ističe Peković.

Je li pobjeda vaš cilj?

“Cilj je da odigramo dobro, da budemo na nivou prošlih mečeva, čak i bolji. Treba da poradimo na nekim stvarima. Siguran sam da ćemo vremenom napredovati, a sa tim će doći i rezultati”, odgovorio je Peković.

Tabela možda ne izgleda najprirodnije – da Podgorica bude ispred Budućnosti, pa još i lider – ali nijesu to stvari o kojima ,,plavi“ previše razmišljaju, znajući da je tek početak, da vrlo brzo sve može da se promijeni.

Prilika za tako nešto je međusobni duelu na DG Areni, gdje će šampion nastojati da se pobjedom bodovno izjednači sa timom iz Lješkopolja.

“Podgorica je u posljednjih nekoliko mjeseci pretrpjela samo jedan poraz, a to je bilo od nas na našem stadionu. Riječ je o dobroj ekipi i pred nam je nova teška utakmica. Imaju kontinuitet dobrih rezultata, izvanredno su startovali u prvenstvu, a o tome svjedoči činjenica da su jedini tim koji ima maksimalan učinak nakon dva kola. Ipak, gledamo sebe. Slavili smo u derbiju i očekujem da i večeras budemo na nivou. Sve što nas zanima je pobjeda, a možemo da je ostvarimo koncentracijom i disciplinom od prvog do posljednjeg minuta”, rekao je trener Mladen Milinković, strateg crnogorskog šampiona.

Budućnost je spremna, ali nije kompletna…

“Grbić je već duže van stroja, a u međuvremenu se povrijedio Vukčević. I Bojović je dobio udarac protiv Sutjeske, a zbog toga je trenirao smanjenim intenzitetom. Takođe i Mijobić. Nijesu svi igrači na raspolaganju, ali to ništa ne mijenja. Ostali čekaju šansu i žele da je iskorist”, ističe Milinković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve