Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Dejan Jakara: Od Božića sve kreće u igri Zadra

Ključ igre ekipe Dejana Jakare je zaustaviti Luku Božića, kojeg je u posljednjem meču prošle godine potpuno iz ritma izbacila odbrana Budućnosti.

Prvu utakmicu u novoj 2024. godini košarkaši SC Derbija započinju veoma neugodnim  gostovanjem Zadru, gdje je nedavno ubjedljivo poražen i Partizan.

“Studente” čeka “vruć” teren uvijek neogodne dvorane Krešimir Ćosić” koja je poznata po sjajnoj atmosferi.

Ključ igre ekipe Dejana Jakare je zaustaviti Luku Božića, kojeg je u posljednjem meču prošle godine potpuno iz ritma izbacila odbrana Budućnosti.

“Zadar je odlična ekipa koja je odlično pripremljena za protivnika za svaku svoju utakmicu u ABA ligi. Imaju najboljeg igrača u ligi i od njega sve kreće jer je praktično nezaustavljiv”, kazao je Jakara.

Slovenački stručnjak je posebno istakao tranziciju Zadrana kojom su razbili i Partizan na svom parketu.

“Odlični su u skoku u napadu i napadačkoj tranziciji i to moramo da limitiramo ako se hoćemo nadati pozitivnom rezultatu. Takođe, nadam se da smo iz prethodne utakmice nešto naučili i da to iskustvo prenesemo sad na ovaj jako važan meč, ali i na sve ostale utakmice do kraja sezone”, rekao je šef stručnog štaba.

Fokus tokom cijelog meča je ključ za eventualnu pobjedu, smatra i igrač SC Derbija Emir Hadžibegović.

Hadžibegović

“Ekipa Zadra je iskusna ekipa koja je zadržala glavne igrače od prethodne sezone. U odnosu na naš prvi meč doveli su i Davisa koji zna sistem igre iz prethodne sezone. Igraju na specifičan način sa dosta trčanja i pokušavaju kazniti svaku grešku u napadu. Mi moramo biti fokusirani cijelu utakmicu i ispraviti greške koje smo imali u meču sa Splitom. Spremamo se za protivnika, imali smo i jedni i drugi veliki broj dana da se odmorimo i spremimo za ovaj meč. Očekujem težak meč jer je Zadar u dobroj formi, teško je igrati na njihovom terenu ali daćemo sve od sebe da se vratimo sa dva boda kuć”, rekao je krilni centar “Studenata”.

Posljednji duel 15. kola ABA lige na programu je 9. januara u 18. časlova.

Studenti su do sada sa Zadrom igrali pet puta i imaju četiri pobjede.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve