Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Dalas razbio Finiks, sledeći su Voriorsi

U meču odluke u Arizoni na parketu je postojao samo jedan tim. Za sve su se pitali Maveriksi, koji su već do odlaska na odmor riješili pitanje pobjednika

Iznenađenje u majstorici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige – Dalas je kao gost razbio Finiks 123:90 i zakazao dvoboj sa Golden Stejtom.

U meču odluke u Arizoni na parketu je postojao samo jedan tim. Za sve su se pitali Maveriksi, koji su već do odlaska na odmor riješili pitanje pobjednika.

Na polovini meča bilo je 57:27 za goste iz Teksasa, a interesantan je podatak da je u tom periodu Luka Dončić ubacio indentičan broj poena kao i čitava ekipa Sansa.

Da Finiksu nema povratka potvrdila je treća četvrtina – Dalas je uvećao prednost na +42, a onda u završnih 12 minuta košarke iskonstrolisao dešavanja na parketu.

Dončić je susret završio sa 35 peona. Iz igre je šutirao 12/19, za tri poena 6/11. Sakupio je 10 skokova i imao četiri asistencije.

Osim slovenačkog superstara, sjajni su bili Spenser Dinvidi sa 30 i Džejlen Bransom sa 24 poena.

Kod Finiksa su svi podbacili, a naročito igrači od kojih se očekivalo da preuzmu odgovornost – Devin Buker dao je 11 poena, Kris Pol 10, a Deandre Ejton svega peta poena.

Dalas se plasirao prvi put u finale Zapada od 2011. godine. Finalna serija počinje u srijedu kada Maveriksi putuju u San Francisko.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
16.05.2022-09:28 09:28

Wariorsi imaju i znanje i snage da zaustave Dončića & Co. Oni su budući šampioni.