Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Dončić na putu ka istoriji NBA lige

Kako prenosi ESPN, zvijezda Maveriksa Luka Dončić je na korak da postane prvi igrač u istoriji NBA koji je zaradio nevjerovatnih 70 miliona dolara u jednoj sezoni

Košarkaš Dalasa Luka Dončić na putu je da uđe u istoriju NBA lige, tako što će zaraditi 70 miliona dolara u jednoj sezoni.

Navijači su već bili iznenađeni rekordnim petogodišnjim produženjem ugovora Džejlena Brauna od potencijalna 304 miliona dolara sa Boston Seltiksima ovog ljeta, a sada bi mogli biti još više šokirani onim što dolazi u narednim godina.

Kako prenosi ESPN, zvijezda Maveriksa Luka Dončić je na korak da postane prvi igrač u istoriji NBA koji je zaradio nevjerovatnih 70 miliona dolara u jednoj sezoni.

To će zavisiti od toga da li će Dončić uzeti sva NBA priznanja u sezoni 2023/24, što bi ga onda učinilo kvalifikovanim za petogodišnji supermaks ugovor, koji bi mogao da iznosi 318 miliona dolara.

On bi taj ugovor mogao da potpiše tek 2025. godine, a koji bi važio od sezone 2026/27.

Novinar ESPN Bobi Marks ubacuje intrigantnu mogućnost da bi vrijednost Dončićevog produženje ugovora mogla narasti na 367,5 miliona dolara, ako “salari kep” doživi povećanje od maksimalno 10 odsto godišnje u naredne tri godine.

U tom slučaju, posljednja godina ugovora bi porasla na 83,6 miliona dolara.

ESPN navodi još nekoliko igrača koji bi mogli da budu u trci za supermaks ugovor, zavisno od njihovog učinka tokom sezone 2023/24, a potencijalni kandidati su Džamal ​​Marej iz Denver Nagetsa, Dearon Foks iz Sakramento Kingsa, Šaj Gildžis-Aleksandar iz Oklahoma Siti Tandera, Bam Adebajo iz Majami Hita, Paskal Sijakam iz Toronto Reptorsa, Brendon Ingram iz Nju Orleansa Pelikans i Džaren Džekson iz Memfis Grizlisa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve