Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Daćemo sve od sebe da izborimo plasman u TOP 16 fazu

Utakmica između Crne Gore i Španije, na programu je 6. septembra sa početkom u 16 časova i 15 minuta, a istog dana, snage će odmjeriti Gruzija i Bugarska, odnosno Turska i Belgija

Košarkaši Crne Gore poslije nesrećnog poraza od Turske, pobijedili su Belgiju i Bugarsku, djelovalo je da su na pragu plasmana u TOP 16 fazu Evropskog prvenstva, ali…

Ali, Belgija je pobijedila Španiju, Gruzija je slavila protiv Turske, pa je uoči posljednje dvije runde u grupnoj fazi jasno da Crnoj Gori treba još jedna pobjeda. Slijede dueli sa Španijom i Gruzijom, a kako sada stvari stoje, djeluje da će ključna biti utakmica u posljednjoj rundi, protiv Gruzije, koja će imati ogromnu podršku sa tribina u Tbilisiju.

„Zadovoljan sam igrom koju smo prikazali protiv Turske, Belgije i Bugarske. Prije početka Evropskog prvenstva sam rekao da ćemo da se borimo i da ćemo igrati jako, bez obzira na ime rivala. To smo i pokazali. Stvarno sam zadovoljan, ali su se stvari u našoj grupi zakomplikovale. Daćemo sve od sebe da dobijemo još jednu utakmicu i da se plasiramo u naredni krug takmičenja“, poručio je Bojan Dubljević, pa nastavio:

„Špance je iznenadila Belgija i sigurno će protiv nas igrati silno motivisani. Ni Španci nisu osigurali prolaz dalje. Znam da su veliki takmičari, spremiće ozbiljnu taktiku. Ali, ne treba razmišljati o tim stvarima. Treba da igramo našu igru i da iskoristimo šansu, koja će nam se, siguran sam, ukazati. Ključ u meču koji slijedi je odbrana. Defanzivne zadatke moramo da odigramo na visokom nivou od prvog do posljednjeg minuta, da se borimo za svaku loptu i pedalj terena, ako želimo, a želimo pobjedu“.

Bojan Dubljević je nastavio sa izlaganjem:

„Ostvarili smo dvije pobjede, ali nismo ostvarili cilj, cilj je pobijedimo u svakoj utakmici, ako je to moguće. Sada smo misli usmjerili ka Španiji, a zatim slijedi duel sa Gruzijom. Jedna pobjeda nas sigurno vodi u drugu fazu takmičenja. Ponavljam još jednom, daćemo sve od sebe da stignemo do nje“, zaključio je Bojan Dubljević.

Utakmica između Crne Gore i Španije, na programu je 6. septembra sa početkom u 16 časova i 15 minuta, a istog dana, snage će odmjeriti Gruzija i Bugarska, odnosno Turska i Belgija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve