Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda već “zaboravla” da je tražila i izuzeće Milorada Mažića

Crvena zvezda zaboravila da je tražila i izuzeće Milorada Mažića, toga se ne sjećaju ni mediji u Srbiji.

Današnjim zahtjevom za izuzećem internacionalnog sudije Srđana Jovanovića da sudi 171. vječiti derbi čelnici Crvene zvezde još jednom vrše pritisak na Sudijsku organizaciju, komesara suđenja i sudiju koji će na kraju izvesti fudbalere na teren u srijedu u 19 časova kada je na stadionu u Humskoj zakazan duel dva najtrofejnija srpska kluba.

Prije samo mjesec dana Terzić je bio ubijeđen da Zvezda nema konkurenciju, a sada je u strahu da bi porazom u vječitom derbiju mogla ostati bez obećane titule, zbog toga treba osigurati sve preduslove na samom terenu preko sudijske organizacije.

Međutim današnjim izjavama za medije predsjednik Crvene zvezde i generalni direktor Zvezdan Terzić još jednom potvrdili da ne biraju sredstva da dođu do cilja i da u svakom trenutku računaju na “zaboravnost” srpskih medija kada svojim medijskim nastupima obmanjuju svekoliko zvezdašku javnost.

“Tokom prethodnih devet godina, jedan jedini sudija za koga je Crvena zvezda tražila izuzeće da ne sudi našem klubu je bio Srđan Jovanović. Jovanović je osvjedočeni navijač FK Partizan, njegova porodica je radila za FK Partizan i on je u skladu sa tim antagonizmom prema Crvenoj zvezdi i sudio sve utakmice koje su se ticale našeg kluba. Zbog svega navedenog mi smo 2019. godine od FSS zvanično tražili da Jovanović nikad više ne sudi utakmice našeg kluba. Nikad ni za jednog sudiju to nismo tražili, samo za njega. I FSS je baš njega delegirao za predstojeći derbi”, naveo je Mijailović, slagao i ni trepnuo nije.

Naime, prije samo šet godina Crvena zvezda je tražila izuzeće Milorada Mažića, sugrađanina Zvezdana Terzića, obojica su iz Vrbasa, koji je tada smatran jednim od najboljih sudija na svijetu.

Mažić je godinama u derbijima potkradao Partizan, a protiv Crvene zvezde nije dosudio nekoliko penala koji su bili očigledni.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da Mažić ne prođe od aktuelne uprave Crvene zvezde kao Jovanović sada.

“Crvena zvezda će tražiti izuzeće Milorada Mažića sa njenih mečeva za sva vremena”, saopšteno je u jesen 2017. godine iz Crvene zvezde.

Naravno, srpski mediji se nijesu sjetili Milorada Mažića i zahtjheva za njegovim izuzećem. Nekadašnji internacionalni sudija ubrzo nakon toga napustio je Srbiju i otišao da sudi utakmice u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Vječite derbije i neke ključne utakmice kroz istoriju Crvenoj zvezdi sudili su i najčuveniji klupski “časnici” Branimir Babarogić i Dušan Mrakić, koji su kasnije bili čak i članovi uprave Crvene zvezde, ali i visokokotirani “službenici” u FSS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niks
26.09.2023-06:06 06:06

Koji ostrasceni bolid piše ovakve tekstove? Da li znate vi za rec profesionalnost? Tekst odise mrznjom prema zvezdi I da tekst piše ostrasceni navijac partizana, nista jadnije nisam procitao u zivotu