Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda u Mančesteru igra za spašavanje “žive glave”

Fudbal je sport u kojem su posljednjih godina iznenađenja svedena na veoma malu mogućnost i titule osvajaju uglavnom klubovi iz četiri najkvalitenije lige, odnosno zemlje - Engleska, Njemačka, Španija i Italija, dok lažna priča o ligama "petice" nema smisla, pošto su francuski klubovi nekonkurentni čak i u takmičenjima Lige Evrope i Lige konferencija.

Večeras utakicama prvog kolau grupama E, F, G i H startuje nova sezona u Ligi šampiona, najkvalitetnijem klupskom takmičenju u kojem ove godine titulu brani Mančester siti.

Fudbal je sport u kojem su posljednjih godina iznenađenja svedena na veoma malu mogućnost i titule osvajaju uglavnom klubovi iz četiri najkvalitenije lige, odnosno zemlje – Engleska, Njemačka, Španija i Italija, dok lažna priča o ligama “petice” nema smisla, pošto su francuski klubovi nekonkurentni čak i u takmičenjima Lige Evrope i Lige konferencija.

Zbog toga prvaka Evrope i u narednoj sezoni treba ponovo tražiti u konkurenciji klubova iz Španije i Engleske, te Njemačke i eventualno Italije.

Za region je u ovom trenutku centralni događaj meč u Mančesteru u kojem će snage odmmeriti evropski šampion Mančester siti i Crvena zvezda koja osim ogromnih državnih donacija i silnog upregnuća predsjednika države nema druge kvalitete za ozbiljniji rezultat na evropskoj sceni.

Povremena iznenađenja su uvijek moguća, ali bi bilo neozbiljno večeras u Mančesteru očekivati iznenađenje, pogotovo što za regionale uslove skupo plaćena pojačanja nijesu opravdala uložene milione čak ni u mečevima protiv Voždovca, Čukaričkog, Novog Pazara, pa su u tim mečevima morali da pomažu i sudije.

Ukoliko Pepe Gvardiola večeras izvede najjači mogući tim protiv Crvene zvezde i oni priđu ozbioljno prvom meču u Ligi šampiona poroznoj odbrani Crvene zvezde se crno piše, pa bi na udar mogao doći i skupo plaćeni trener Barak Bahar, koji za sada nikog nije uvjerio da ima ozbiljnu koncepciju rada za nivo takmičenja u Ligi šampiona.

Činjenica da se u proteklom periodu Zvezdan Terzić razmetao izjavama ne mjenja mnogo na stvari, naprotiv podatak da se u Crvenoj zvezdi nadaju da Gvardiona neće izvesti najbolji sastav i da će izostati makar Erling Haland, govori više o strahu da se ne doživi rezultatski debakl, nego stvarnoj vjeri u kvalitet tima koji Bahar ima na raspolaganju.

Možda je šansa Crvene zvezde da u Manesteru neozbiljno shvate Vučićevo mezimče i da se u utakmicu uđe sa ubijeđenjem lako ćemo. Činjenica da engleski novinari na konferenciji za medijie u Mančesteru, pa ni Gvardiola, nijesu ni pomenuli Crvenu zvezdu jasno ukazuje da se od Boegrađana ne strijepi, bez obzira koliko beogradski mediji “djelo” Terzića i Vučića predstavljali kao fudbalskog feniksa.

Bilo kako bilo, večerašnji mečevi nude dva duela evropskih šampiona – taj u Mančesteru između Sitija i Crvene zvzede i meč u Roterdamu u kojem će koplja ukrstiti Fejenord i Seltik, ali se čini i da je u Holandiji domaćin favorit.

Parovi večerašnjih utakmica:

GRUPA E

Fejenord – Seltikj (21.00)

Lacio – Atletiko Madrid (2.100)

GRUPA F

Milan – Njukasl (18.45)

PSG – Borusija Dortmund (21.00)

GRUPA G

Jang bojs – Lajpcig (18.45)

Mančester siti – Crvena zvezda (21.00)

GRUPA H

Barselona – Antverpen

Šahtjor – Porto

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve