Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Crvena zvezda kad želi nekog da izbaci nađe razlog

Znalo se šta će se desiti, samo se tražio model. Ispostavilo se da je Kolubara izbačena iz Mozzart Bet Superlige zbog 90 stolica! Koliko god bizarno djelovalo, tačno je, jer joj upravo toliko nedostaje da bi prošla jedan od filtera Komisije za licenciranje u sastavu FSS.

Fudbaleri Kolubare, ipak, su izbačeni iz Super lige, a FSS, odnosno tandem snova Aleksandra Vučića i Zvezdana Terzića Dragan Džajić i Branislav Nedimović pronašli su razlog za to u nedostatku 90 stolica. Bizarno, ali istinito.

Znalo se šta će se desiti, samo se tražio model. Ispostavilo se da je Kolubara izbačena iz Mozzart Bet Superlige zbog 90 stolica! Koliko god bizarno djelovalo, tačno je, jer joj upravo toliko nedostaje da bi prošla jedan od filtera Komisije za licenciranje u sastavu FSS.

Aleksandar Vučić, Crvena zvezda i Zvezdan Terzić ne vole neposlušne i kada im neko pruži otpor spremni su da idu do kraja i u Kolubari će morati da se pomire sa sudbinom da u Superligi neće više igrati dok se oni nešto budu pitali u Srbiji.

“Od strane Komisije za stadione, administracija za licenciranje obavještena je da je izvršila vanredni pregled stadiona Kolubare i da postoji ukupno 1.910 stolica… Na osnovu člana 47. stadion mora da ima minimum 2.000 stolica i to predstavlja kriterijum sa oznakom ‘A’. Komisija za licenciranje konstatovala je da Kolubara ne ispunjava neke od uslova”, piše u drugom dielu odluke o oduzimanju licence klubu iz Lazarevca.

Naravno u srpskim medijima nikog nije briga kako je prošle sezone, ako je tako, uopšte igrala Superligu i ko je dozvolio da prođe “kontrolu” stadiona.

Kolubara je u međuvremeni postala nepoželjna, iz samo njoj poznatih rauzloga, Crvenoj zvezdi, koja je odlučila da Lazarevčane izbaci iz elite. Kada nije prošla teorija o namještenim utakmicama, prošla je o broju stolica.

To što je Crvena zvezda klub sa ubjedljivo najvećim brojem namještenih utakmica, a time i na taj način opsvojenih titula, u istoriji sporta nikog ne zanima. U FSS nikog ne zanima ni to što su Igor Gluščević i Mirko Poledica, zajedno sa brojnim fudbalerima pričali o usjenama i pritiscima od strane Zvezdana Terzića nije zanimljivo istražnim organima.

Mediji su bili primorani da sklone sa svojih stranbica intervju Gluščevića,a balkanizovana UEFA se pravi luda kao da se ništa nije desilo.

U međuvremenu su u UEFa postavljeni na razne funkcije novi kadrovi iz Srbije lojalni Aleksandru Vučiću, Zvezdanu terziću i, naravno, Crvenoj zvezdi.

Kako neposlušni prolaze u srpskom sportu ljubitelji sporta mogli su da isprate i tokom dešavanja oko transfera Nikole Mirotića u Partizan.

Svima koji žele čistiji sport u Srbiji ostaje samo da se nadaju da će mahinacije FSS i Crvene zvezde da se uključe FIFA i Interpol.

A u prvom stoji još jedan razlog zbog kog su zeleno-crni pali. Takođe se tiče pooštrenih odredbi u Pravilniku o licenciranju.

“Dana 24. jula od strane generalnog sekretara FS Srbije, putem zvanične elektronske pošte, administracija za licenciranje obavještena je da Kolubara, nosilac licence za učešće u Superligi, nema izabranog direktora-generalnog sekretara u okviru administracije kluba. Provjerom preko nadležne filijale PIO fonda utvrđeno je činjenično stanje da je prijavljeni generalni sekretar Marta Ristivojević fuknciju obavljala u vremenskom periodu od 1.3.2023. do 30.5.2023, odnosno da je radni odnos sa Kolubarom raskinula sporazumno”, stoji u obrazloženju prve stavke.

Predsjednik Komisije za stadione, bezbjednost i sigurnost FSS je Ljubisav Sekulić, koji je i član Nadzornog odbora FK Crvena zvezda, a jedna od članova tog tijela je i nekadašnji potpredsjednik Crvene zvezde Ivica Tončev…

Predsjednik komisije za licenciuranje klubova FSS je Milojko Valjarević, koji je u FK Crvena zvezda imao brojne funkcije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve