Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorske odbojkašice putuju u Grac na finalni turnir Srebrene lige

Izabranice Milorada Krunića u subotu od 20.20 časova igraju polufinale protiv domaće Austrije, koja je zauzela drugo mjesto u grupi A.

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore večeras putuju u Grac, gdje se narednog vikenda igra fajnl-for CEV Srebrne lige.

Nakon sjajnoj debija u ligaškom dijelu takmičenja i prvog mjesta u grupi B, ispred favorizovanog Portugala, izabranice Milorada Krunića u subotu od 20.20 časova igraju polufinale protiv domaće Austrije, koja je zauzela drugo mjesto u grupi A.

U drugom polufinalu finalnog turnira igraće Estonija i Portugal (15). Finale je u nedjelju od 20.20, a meč za bronzu u 17.35 časova.

“Pokušaćemo da se maksimalno skoncentrišemo na prvu utakmicu polufinala, da damo sve od sebe. Austrija je jedna sasvim solidna ekipa, ali mislimo da nije i nepobjediva. Daćemo sve od sebe da odigramo utakmicu bar na nivou kao sa Portugalom, ako odigramo tako nadam se da ćemo obradovati sami sebe i ljubitelje odbojke u Crnoj Gori”, optimista je Krunić.

Naše odbojkašice su u grupi ostvarile pet pobjeda i poraz od Portugala, a za finalni turnir su se pripremale u Herceg Novom.

“Naš cilj od početka ovog takmičenja je bio plasman na finalni turnir, to smo postigli i kao prvi u grupi odlazimo na fajnl-for koji se igra u Austriji, a protivnik u polufinalu nam je upravo njihova reprezentacija. Zadovoljna sam kako radimo i moram da pohvalim svoju ekipu za maksimalno zalaganje i svakodnevni trud i rad i dobru atmosferu kako van terena, tako i kad smo na terenu. Očekujemo dobru utakmicu u subotu, motiva nam ne fali i novi cilj nam je finale Srebrne lige”, kazala je libero naše reprezentacije Melisa Cenović.

Na finalni turnir putuje 14 odbojkašica, a to su tehničari Marija Šušić, Tijana Tvrdišić, Viktoria Đukić; primači servisa Nevena Vukčević, Marija Tuševljak, Danijela Džaković, Lara Jovović; srednji blokeri Saška Đurović, Mina Dragović, Katarina Budrak, Teodora Rakočević; korektori Dijana Vuković; libera Melisa Cenović i Lana Labović.

Pored selektora Krunića, u stručnom štabu biće pomoćni treneri Vladan Šaraba i Mladen Miladinović, kondicioni trener Lazar Ilinčić, fizioterapeut Aleksandar Stanišić, statističar Stanko Ivanić te tim menadžer Nikola Kažić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve