Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Milorad Krunić: Crnoj Gori nedostaje iskustvo

Melisa Cenović smatra da je četvrto mjesto veliki uspjeh ali kao i selektor, želja je da sljedeće godine naprave iskorak.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Milorad Krunić iznio je svoje utiske nakon poraza od Portugala 3:1, u meču za bronzu Srebrne lige.

“Nažalost izgubili smo utakmicu za treće mjesto, nismo napravili još jedan korak više. Napravili smo jedan, ali za medalju nam je trebao još jedan više. Ostaje žal, stvarno i za jučerašnjom utakmicom ali i za današnjom, jer smo bili vrlo blizu da odemo u pet setova, ali nismo uspjeli. Međutim, cijelo naše učešće u ovogodišnjoj Evropskoj ligi ocijenio bih pozitivnim. Vrlo lako smo dobili sve utakmice u kojima smo bili favoriti sa 12:0 u setovima, a u svim utakmicama u kojima smo bili blagi autsajderi, gdje računam Portugal i Austriju, skupo smo prodali kožu. Igrali smo vrlo dobro, nažalost, falili je malo iskustva. To se osjetilo, pogotovo u gustim setovima. Nadam se da smo iz godine u godinu samo rasti i da će već sljedeće godine biti opet fajnal for i opet borba za medalje“, kazao je Krunić.

Melisa Cenović smatra da je četvrto mjesto veliki uspjeh ali kao i selektor, želja je da sljedeće godine naprave iskorak.

“Želim da čestitam svojoj ekipi na dobroj borbi i juče i danas. Malo nam je falilo da uzmemo medalju ove godine. Dobro smo radili, dobro smo trenirali i mislim da smo mnogo napredovali kao ekipa, tako da očekujemo dogodine da se ponovo kvalifikujemo na fajnal for i, ako Bog da, uzmemo medalju, jer to bi bio stvarno korak naprijed.” rekla je kapiten reprezentacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve