Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Mađarska spremna za predsjedavanje EU

Zamjenik ministra za EU poslove Pal Barna Žigmond napomenuo je da će u trenutnom političkom i ekonomskom okruženju predsjedavanje EU biti ''uzbudljiv izazov''

Mađarska je spremna da preuzme predsjedavanje Evropskom unijom 1. jula, poručio je zamjenik ministra za EU poslove Pal Barna Žigmond.

On je u objavi na Facebooku napomenuo da će u trenutnom političkom i ekonomskom okruženju predsjedavanje EU biti “uzbudljiv izazov“, prenosi MTI.

Žigmond je citirao predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela koji je rekao da je uvjeren i pun nade u vezi sa mađarskim predsjedavanjem i napomenuo da je trenutno premijer Viktor Orban jedini šef vlade u EU koji će po drugi put biti na čelu rotirajućeg predsjedništva.

Naglasio je da je predsjedavanje Mađarske 2011. bilo uspješno, dodajući da se “na osnovu tih iskustava mađarska vlada sprema za sljedeće”.

Dok presjedava EU, Mađarska će učiniti sve da “obnovi mir i bezbjednost u Evropi u skladu sa voljom očeva osnivača i sa očekivanjima evropskih građana“, što zahtijeva “jačanje pro-mirovnih, suverenističkih snaga“, istakao je Žigmond.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve