Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Crnogorske košarkašice Evropsko prvenstvo ponovo otvaraju protiv Grčke

Prije dvije godine crnogorske košarkašice na startu Eurobasketa pobijedile Grkinje.

Naše košarkašice odradile su prvi trening u Tel Aviv areni gdje će protiv Grčke početi sedmi uzastopni nastup na Eurobasketu.

Baš kao prije dvije godine kada su slavile protiv Grkinja 70:55 i već tada osigurale plasman u osminu finala.

I sada je cilj pobjeda, a atmosfera je sjajna u našem taboru.

“Mi smo spremni, smatramo da nam je najveća prilika za pobjedu baš protiv Grčke. Ipak, u svakoj utakmici pokušaćemo da pobijedimo, da damo svoj maksimum. Vjerujem da, iako nemamo puno iskustva, znamo jedna drugu i energijom i jakom igrom možemo doći do pobjede protiv Grčke. Spremali smo se za ovo i znamo šta nas očekuje. Naša želja je da prođemo grupu. Mi želimo pobjedu protiv Grčke i idemo na to”, ističe Dragana Živković.

Grčku predvodi Marijela Fasula. Ona je kvalitet potvrdila i u kvalifikacijama pošto je bila tek jedna od pet igračica sa dvocifrenim poenterskim i skakačkim učinkom. Imala je 19 poena i 10 skokova po utakmici.

“Spremali smo se za Grčku, znamo šta nas očekuje, njihove prednosti i mane i to želimo da iskoristimo. Jako nam znači što smo slavile u posljednjem meču pred prvenstvo protiv Slovenije, to nam je podstrek jer smo pokazali i sebi da možemo mnogo više,” kaže Bojana Kovačević.

Milica Jovanović protiv Grčke će odigrati 34. meč na Eurobasketu. Od 2013. nije propustila nijedan od 27 duela naše selekcije.

U tom periodu drugi je najbolji trojkaš, sa 47 trica.

“Moje najbolje iskustvo sa Eurobasketa je baš prvo iz 2011. Tada sam imala 19 godina, dobile smo nadimak pepeljuge jer smo pobijedile više velikih mečeva. Kao mladom igraču to mi je praktično otvorilo oči, da mogu da igram na visokom nivou u inostranstvu i pravim karijeru u Evropi”, poručila je naša kapitenka.

Jelena Škerović će treći put sa klupe predvoditi naš nacionalni tim na šampionatu kontinenta. I ovo prvenstvo je period u sazrijevanju mladih košarkašica koje će u budućnosti predstavljati okosnicu reprezentacjie.

“Imamo dosta igrača bez iskustva, pola ekipe nikada nije bilo na Eurobasketu i igralo protiv ovih rivala. Potrebno nam je da steknemo iskustvo, pomognemo talentima da se razviju i onda za nekoliko godina da pokušamo da idemo još dalje”, naglašava selektorka.

Duel između Crne Gore i Grčke igra se sjutra od 11:15. Prenos je na Sport klub 1.

Naša selekcija nastupiće u sljedećem sastavu: Milica Jovanović, Sofija Živaljević, Jelena Vučetić, Božica Mujović, Jovana Pašić, Bojana Kovačević, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović i Nataša Mek.

CRNA GORA NA EUROBASKETU

Četvrtak

11.15 Crna Gora – Grčka

Petak

19.45 Španija – Crna Gora

Nedjelja

11.15 Crna Gora – Letonija

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve