Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Čoviću sada za sve kriv Duško Ivanović

Crnogorski stručnjak je odgovoran i što je Mateuš Ponitka potpisao za Partizan, umjesto za Crvenu zvezdu.

Ako je vjerovati predsjedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću za sve loše izbore u dovođenju pojačanja i propuste prilikom neuspjelih angažmana isključivi je krivac bivši trener Beograđana Duško Ivanović. Uostalom kako bi bilo drugačije, Čović je nepogrješiv.

Crnogorski stručnjak je odgovoran i šro je Mateuš Ponitka potpisao za Partizan, umjesto za Crvenu zvezdu.

Mnogo je tokom ove sezone bilo spekulacija vezanih za Crvenu zvezdu, koji igrači su bili ponuđeni klubu sa Malog Kalemegdana prethodnog ljeta i za koga se na kraju odlučio tadašnji trener Duško Ivanović.

Sada je prvi čovek kluba, Nebojša Čović u podkastu “Luka i Kuzma”, otkrio da su Čima Moneke i Brendon Dejvis bili opcije za crveno-bijeli tim, ali da je odluka trenera Duška Ivanovića bila da se dovedu Nemanja Bjelica i Majk Tobi.

Pored toga, Čović je opširno pričao i o Šabazu Nejpiru koji je stigao u Zvezdu kao najveće pojačanje da bi vrlo brzo postalo jasno da se nije snašao u glavnom gradu Srbije pa je usljedila selidba u Milano.

“Naš budžet za igrače ove sezone sa stučnim štabom je oko 12 miliona evra. Kada na to dodate putovanja i ostale stvari, ide na 15 miliona. To je u odnosu na prethodnu sezonu povećanje za nekih 20 posto”, rekao je Čović da bi potom temu prebacio na Šabaza Nejpira i njegovu platu.

“Sa Šabazom je potpisan ugovor u vrednosti od dva miliona i 100 hiljada dolara. Isplatili smo mu tri plate, dok četvrtu i petu dajemo u pet rate. To ukupno dolazi do milion i 50 hiljada dolara. Istu toliku cifru će isplatiti i Olimpija Milano, samo je lukavi Mesina dao izjavu kakvu je dao pa se Srbin glođe”.

Usljedila je konstatacija voditelja da je priča bila da Šabazu nedostaje porodica u Beogradu.

“Izgleda mu nedostaje porodica i u Milanu pošto vidite kako igra”, bio je zajedljiv Čović.

Nastavio je o Amerikancu otkrivši da je imao veliku podršku saigrača u svlačionici.

“Teodosić i Nedović su ga potpuno prihvatili, pomagali mu. Bilo je vrlo malo pomaka, skoro nikakvog kod njega. Imao je samo jedan razgovor sa mnom, a sa trenerima je pričao i uvijek isticao da se trudi i da će se uklopiti. Najavljivao je da će biti bolji, ali nikako nije postajao bolji”.

Priča se potom prebacila na Miloša Teodosića, odnosno da li je plejmejker bio izbor Duška Ivanovića?

“Trener je na kraju taj koji bira. Dušku Ivanoviću je rečeno kada je dolazio u Zvezdu da je Miloš Teodosić opcija za Zvezdu naredne sezone. Da je rekao ne mora, bilo bi ne mora”.

Isto pitanje je bilo vezano i za slučaj Nemanje Bjelice koji nije odigrao niti jedan meč ove sezone u dresu Zvezde.

“Bjelica je naravno izbor Duška Ivanovića. On je birao Bjelicu, a nije birao onog iz Baskonije, Monekea, pa je izabrao Majka Tobija, a nije Brendona Dejvisa”.

Tema razgovora je bio i Mateuš Ponitka koji je bio vrlo blizu da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom.

“Ivanović je prvi pričao sa Ponitkom. Sve je dogovorio sa njim osim finansijskim elemenata. Onda se dogodilo to da nekoliko dana nije mogao da stupi u kontakt sa njim. Desilo se to da je otišao u Partizan, iako je pričao da jedva čeka da dođe kod nas i igra za Ivanovića. Vjerovatno je isto to pričao i treneru Partizana”, dodao je cinično Čović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Opozicija
23.02.2024-11:17 11:17

Naravno da je uvek neko drugi kriv,a ne on koji se bukvalno za sve pita.

Miloš
23.02.2024-17:01 17:01

Čović je ozbiljno psihički bolestan i treba ga skloniti

Tebra Stibra
23.02.2024-20:56 20:56

Ne leče doktori baš sve bolesti…
Odličan uvod novinara “Ako je verovati…”

Kosovo
23.02.2024-22:02 22:02

Živim za dan kad će ovo zlo da plati ceh.