Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

ČOVIĆ OPET UCJENJUJE: Zvezda neće igrati Kup “Radivoja Koraća” ako…

Crvena zvezda ponovo neće igrati Kup Srbije ako se ne usliše njeni specijalni zahtjevi i ispune Čovićeve zadaci postavljeni pred Košarkaški savez Srbije.

Uoči početka svakog takmičenja, lige, kupa, završnice nekog takmičenja Nebojša Čović počinje sa pritiscima, prenemaganjem, glumljenjem žrtve, tako je i ovog puta pred finalni turnir Kupa “Radivoja Koraća”.

Crvena zvezda ponovo neće igrati Kup Srbije ako se ne usliše njeni specijalni zahtjevi i ispune Čovićeve zadaci postavljeni pred Košarkaški savez Srbije.

Prije godinu dana Čović je takođe pisao sapopštenja, održavao vanredne sjednice kluba, donosio odluke, pa ih poništavao i sve tobože u interesu srpske košarke i košarke u regionu.

Tako je i ovog puta prije početka Kupa “Radivoja Koraća”, jer Čoviću je sve razlog za dizanmje galame i glumljenja žrtve. Njemu ne odgovaraju sudije u Evroligi, kradu sudije u ABA ligi, ne odgovara mu mjesto organizacije završnog turnira nekog takmičenja, ali je regularno kada u istom rangu takmičenja igraju dva njegova kluba, jednog kojeg je vlasnik, a drugog kojem je predsjednik i potpuno je regularno što jedan od ta dva kluba za 12 godina nikad nije pobjedio onog drugog.

Činjenica da je trenutni rezultat Crvena zvezda – FMP 38:0 je najbolji dokaz da dva kluba igraju svake godine najmanje dvije namještene utakmice u sezoni…

Prošle godine Čović nije želio da Crvena zvezda ighra Kup u Nišu, sada njegova organizacija neće igrati ako kup ne bude u Nišu.

“KSS opet organizuje Kup u Nišu, iako ne postoje svi uslovi za to, prethodnih godina je došlo do brojnih teških incidenata. Posle svega navedenog, kakvom kaznom će sankcionisati Zvezdu ako se ne pojavi u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?”,. kazao je tada Čović.

Sada su se stvari promjenile, ovog puta Crvena insistira da se igra u Nišiu, ali sada su problem sudije koje ne odgovaraju Čoviću.

“Gde su srpske sudije u ABA ligi? To zato što ne žele, hoćemo da vidimo zašto ne žele i ko ih ucenjuje da ako loše bude sudio neće biti delegiran u Evroligi. Zašto sad za Kup neće suditi? Znam da je za njih opravdanje rehabilitacija zbog povreda, ali znam da se vrši pritisak da sude strane sudije. Zvezda ima dva bonusa da ne igra Kup Radivoja Koraća, pošto neko dva puta nije igrao KLS, a ništa mu se nije desilo. Sad mi nećemo igrati Kup ako se ne bude igrao u Nišu, iako to nije srećno rešenje, ali tu je ugovor potpisan. Kao drugo, strane sudije ne dolaze u obzir. Moraju da sude domaće sudije, to je naše takmičenje”, naglasio je on.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
19.01.2024-07:49 07:49

Otkud ova vijest na aktuelno? Jel ovo da komšiji crkne krava ili se zna ko navija za Pakistan, ovaj partizan?