Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Čović kukao na RTS-u

Crvena zvezda je porazom od Panatrinaikosa u Beogradu definitivno ostala bez šansi za nastavak evroligaške sezone, tako da će posljednja četiri kola igrati rekreativno, a navijači kluba su iskoristili priliku da bijes iskale rasističkim uvredama na račun Matijasa Lesora, o čemu su  Čović i srpski mediji jutros ćutali.

Poslije šestog uzastopnog poraza u Evroligi kojim je Crvena zvezda izgubila i teoretske šanse da se plasira u plej-in, ali i da bude bolja na tabeli od Partizana, predsjednik kluba Nebojša Čović osvanuo je na RTS da objasni svekolikoj zvezdaškoj javnosti da je njegov klub velikan bez prmca.

Crvena zvezda je porazom od Panatrinaikosa u Beogradu definitivno ostala bez šansi za nastavak evroligaške sezone, tako da će posljednja četiri kola igrati rekreativno, a navijači kluba su iskoristili priliku da iskale bijes rasističkim uvredama na račun Matijasa Lesora, o čemu su  Čović i srpski mediji jutros ćutali.

“Ovo je veoma specifična sezona, jer je rano došlo do promjene trenera pošto su loše urađeni skauting i formiranje ekipe. Tim su pratile povrede, a kroz određene medije tendenciozno se vodi kampanja protiv Crvene zvezde. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvijek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu, pa uzmu da rade”, objasnmio je Čović u svom ispiranju mozga svekolikoj zvezdaškoj javnosti.

Možda bi za neuspjehe i bio odgovoran prethodni trener, Duško Ivanović, da crnogorski stručnjak, nedugo nakon smjene u Crvenoj zvezdi nije preuzeo Baskoniju sa kojom ponovo ostvaruje odlične rezultate.

Čović je ponovo pričao o kvazi trofejima, osvojenim uglavnom u Srbiji, nasiljem i terorom protiv najvećih konkurenata kao podvigu koji se rijetko viđa.

“Već 13. sezonu sam u Crvenoj zvezdi i za to vreme osvojena 23 trofeja. To nema nijedan klub na ovim prostorima u posljednjih 13 godina. Neću oko svega toga da pravim alibi, ali povređeno je dosta igrača. Skoro nikada nismo bili kompletni. Taman smo krenuli sa Topićem, on se povredio, pa Teodosić… Da ne nabrajam”, objašnjavao je neuspjehe tokom kuknjave Čović.

Sad nije važno što se Crvenoj zvezdi kao državnom projektu daje ubjedljivo najviše novca u regionu zvanično, ali i kroz neformalne donacije do kojih javnost rijetko dopre.

Crvena zvezda više od decenije igra u Evroligi, ove sezone je najavila plasman na fajnal-for, a takmičenje umjesto među prva četiri tima Evrolige završava na 16. mjestu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve