Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

CFL: Mornar slavio u Pljevljima

Utakmicama 20. kola danas je, nakon više od dva mjeseca pauze, nastavljeno takmičenje u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi

Proljeće u Meridianbet Prvoj CFL počelo je pobjedama Iskre, Arsenala i Mornara.

U toku je meč Sutjeska – Jezero (2:1), dok će u večernjem terminu biti odigran meč Petrovac – Budućnost.

Sjajnim izdanjem u nastavku, Iskra srušila Dečić

Na utakmici Dečić – Iskra dogodilo se iznenađenje samo za one koji je nijesu gledali. Nakon fantastičnog izdanja u drugom poluvremenu, Danilovgrađani su slavili 0:2 (0:0).

Na Ćemovskom polju gotovo da nije bilo većih šansi sve do 33. minuta. Tada je Drešaj centrirao, ali je malo falilo da se mreža zatrese. No, umjesto toga, tresla se prečka gola Danilovgrađana.

Iskra je ušla silovito u nastavak i takva joj se igra brzo isplatila. U 57. minutu, Đoljaj je odlično prošao po desnoj strani i dodao loptu do Popovića, koji je na sjajan način poslao u mrežu tuškog sastava. Osam minuta kasnije – asistirao je Sentoku, a loptu u mrežu rutinski poslao Đoljaj.

Tuzani nijesu mogli da se vrate u meč, a u 85. minutu ostali su sa desetoricom, pošto je Džonatan Drešaj dobio direktan crveni karton zbog vrijeđanja sudije Savovića.

Arsenal pobjedom do trećeg mjesta, presudio penal

U ne baš zanimljivoj fudbalskoj predstavi u Radanovićima, Arsenal je trijumfovao protiv Jedinstva – 1:0 (0:0).

Prvo uzbuđenje vidjeli smo u 25. minutu, kada je Bulatović dobro šutirao, a golman gostiju Joksimović još bolje intervenisao. Kroz 15 minuta, Montenegro je sjajno pokušao, ali je lopta otišla tik pored gola.

U 45. minutu, Montenegro je srušen u kaznenom prostoru Jedinstva, a sudija Bošković pokazao je na ‘bijelu tačku’. Loptu je uzeo Manojlović i pogodio mrežu. Nakon svega viđenog, bila je to sasvim zaslužena prednost Tivćana.

U drugom dijelu nije bilo ništa zanimljivije, a takav razvoj događaja na terenu više je odgovarao domaćima, koji su proslavili prvu proljećnu pobjedu.

Mornar slavio u Pljevljima i preskočio Rudar

U prvom završenom susretu, Mornar je osvojio tri boda u Pljevljima, slaveći nad Rudarom, rezultatom 0:1 (0:0).

Fudbaleri Mornara osvojili su veoma važna tri boda na gostovanju Rudaru u Pljevljima, gdje su slavili rezultatom 0:1 (0:0).

U zimskom ambijentu pod Golubinjom pratili smo prvo poluvrijeme bez većih uzbuđenja. Pljevljaci su imali blagu inicijativu, pred oba gola viđeno je nekoliko pokušaja, ali nije to bilo naročito konkretno.

Tek što se krenulo sa centra, Barani su poveli. Stevanović je sa tridesetak metara iskosa sjajno centrirao – pravo ka Aleksandru Vujačiću, koji je glavom poslao u mrežu.

U narednih petnaestak minuta uslijedila je ofanziva domaćih, vidjeli smo i jedan opasan šut Javorčića, ali rezultat se nije mijenjao.

Vrijeme je odmicalo, igrači Rudara bili su sve bezazleniji i Barani su bez problema sačuvali tri boda i tako preskočili današnje suparnike na prvoligaškoj tabeli.

Rezultati:

Rudar – Mornar 0:1 (0:0)

(0:1 – Vujačić 47’)

Arsenal – Jedinstvo 1:0 (1:0)

(1:0 – Manojlović 45+1’ (11m))

Dečić – Iskra 0:2 (0:0)

(0:1 – Popović 57’, 0:2 – Đoljaj 65’)

Sutjeska – Jezero 2:1 (poluvrijeme)

(1:0 – Striković 28’, 1:1 – Kojašević 31’, 2:1 – Konrad 35’)

Petrovac – Budućnost (18:00h)

Tabela: Sutjeska 37, Budućnost 37, Arsenal 29, Dečić 28, Petrovac 28, Jedinstvo 23, Jezero 22, Mornar 22, Rudar 20, Iskra 20.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve